#Fable Legends är nästa generationens Fable, fast ändå inte. Istället för att fortsätta på den inslagna vägen så grenar man ut sig och tillhandahåller en co-op-upplevelse för upp till fyra spelare där man samarbetar för att slå ihjäl elaka monster. Men spelet glömmer ändå inte sina rötter. Liksom i de tidigare spelen kommer moraliska val prägla upplevelsen och de är anpassade efter varje individuell hjälte, avslöjar David Eckelberry (#Lionhead) för oxm.

– Olika karaktärer kommer ha olika moral, och det kommer finnas olika val längs vägen som är bra och inte särskilt bra.

– Vissa karaktärer är modiga och är praktiskt taget som Stålmannen och försöker göra allting på rätt sätt hela tiden. Andra karaktärer vill bara ha pengar. Några är lite för våldsamma.

Hjältarna kommer också kunna ha relationer med varandra, som bland annat utvecklas via sidouppdrag. Det ska också finnas uppdrag som utvecklar de individuella karaktärerna. Hittills har fyra olika klasser avslöjats, men enligt Eckelberry är många fler under utveckling. Han antyder också att spelarna själva kommer få vara med i beslutsprocessen kring vilka framtida klasser som ska hamna i spelet.

Källa: Oxm