Uppdatering: patchen är nu släppt till PS3-versionen av GTA Online. Xbox 360-versionen följer i samma hjulspår under dagen (om allt går som planerat).

Originalnyheten: Onlinedelen i #Grand Theft Auto V har, som många smärtsamt märkt, kantats av grava problem sedan releasen i tisdags. #Rockstar hälsar nu att alla tillgängliga resurser satts på att ställa saker tillrätta, och uppdateringar till både PS3 och Xbox 360 är på gång inom kort – förhoppningsvis redan i dag.

Några av de vanligaste problemen:

  • En bugg i PS3-versionen förhindrar de flesta spelare från att komma åt GTA Online. Denna bugg är löst och problemet försvinner med den kommande patchen.

  • Svårigheter att komma igenom det första träningsuppdraget (gäller båda plattformar). Lösning ej klar än.

  • Instabila GTA Online-servrar har ställt till problem för folk som faktiskt kommit förbi träningsuppdraget. Det jobbas på en lösning.

  • Mikrotransaktionerna (att köpa ingame-valuta för riktiga pengar) stryps tillfälligt för att stabilisera saker och ting.

Om du har andra problem än dessa med spelet uppmanas du att höra av dig till Rockstar-supporten och berättta vad som felar. Kontakta dem antingen via detta webbformulär eller Twitter. De senaste supportuppdateringarna har du i denna lista.

GTA V:s singleplayerdel släpptes för drygt två veckor sedan, och mottagandet var översvallande (FZ gav 4/5 i betyg). Multiplayerdelen GTA Online lanserades i tisdags, men med tanke på problemen framstår vår rubrik om saken – GTA är online – som aningen ironisk.

Håll utkik efter FZ:s utförliga rapport(er) om livet i det uppkopplade Los Santos inom kort.