Patchar mot de värsta multiplayerproblemen är på väg till både PS3 och Xbox 360, hälsar Rockstar.

Uppdatering: patchen är nu släppt till PS3-versionen av GTA Online. Xbox 360-versionen följer i samma hjulspår under dagen (om allt går som planerat).

Originalnyheten: Onlinedelen i #Grand Theft Auto V har, som många smärtsamt märkt, kantats av grava problem sedan releasen i tisdags. #Rockstar hälsar nu att alla tillgängliga resurser satts på att ställa saker tillrätta, och uppdateringar till både PS3 och Xbox 360 är på gång inom kort – förhoppningsvis redan i dag.

Några av de vanligaste problemen:

  • En bugg i PS3-versionen förhindrar de flesta spelare från att komma åt GTA Online. Denna bugg är löst och problemet försvinner med den kommande patchen.

  • Svårigheter att komma igenom det första träningsuppdraget (gäller båda plattformar). Lösning ej klar än.

  • Instabila GTA Online-servrar har ställt till problem för folk som faktiskt kommit förbi träningsuppdraget. Det jobbas på en lösning.

  • Mikrotransaktionerna (att köpa ingame-valuta för riktiga pengar) stryps tillfälligt för att stabilisera saker och ting.

Om du har andra problem än dessa med spelet uppmanas du att höra av dig till Rockstar-supporten och berättta vad som felar. Kontakta dem antingen via detta webbformulär eller Twitter. De senaste supportuppdateringarna har du i denna lista.

GTA V:s singleplayerdel släpptes för drygt två veckor sedan, och mottagandet var översvallande (FZ gav 4/5 i betyg). Multiplayerdelen GTA Online lanserades i tisdags, men med tanke på problemen framstår vår rubrik om saken – GTA är online – som aningen ironisk.

Håll utkik efter FZ:s utförliga rapport(er) om livet i det uppkopplade Los Santos inom kort.

Ja förvisso men det stör mig absolut inte. Finner uppdragen man måste för sin egen skull som väldigt roliga, och när man kört en bit blir det rätt svårt alltså för man vill ju försöka hålla sin samling människor vid liv i så många veckor det bara går :P 05/10 snubblade även över det här: http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200435267 05/10 Tyckte det saknades något väldigt essentiellt i last of us mp, nämligen infected. 05/10 Jag väntade (och anslöt då och då) ett par timmar, så jag är inte säker på att det stämmer. Men det är lugnt, nu är jag rank 18 och fick till en riktigt bra karaktär i creatorn så jag är rätt nöjd ändå :) 05/10 Patchen är ute till Xboxen, men ingen skillnad! Går fortfarande inte... :( Startade om...och nu funkar det! 05/10 Ja jag spelade Uncharted 2 rätt mycket online, inte lika mycket i trean. Men det påminner en del. Det är lite av samma koncept men de har tweakat några detaljer här och där för att göra det lite mer spännande bla. så får varje spelare (oberoende av vara... 05/10 Varför ingen Xbox patch än??? Eller har jag missat nått... 05/10 Jag har hört att det ska vara förvånansvärt bra. Hoppas jag får chansen att testa någon gång. Tycker även att Naughty Dog lyckades väl med onlineläget till Uncharted 3. 05/10 Ja Last Of Us Online bara för att nämna ett spel. Oj, vad kul jag hade med det, and still is having. 04/10 Tedhan @ PSN Adda om ni vill köra uppdrag m.m tillsamans. 04/10
Skicka en rättelse