För första gången bekräftas det officiellt att Sony betalar utvecklare för att inkludera deras spel i PS Plus.

Dagens stora icke-chock är att #Sony betalar utvecklare för att inkludera deras spel i Playstation Plus-erbjudanden. Det bekräftar Sonys Brian Silva, enligt Shacknews. Playstation Plus inkluderar mäkta populära "Din direkta spelsamling" som varje månad ger sina prenumeranter ett antal spel utan extra kostnad till Playstation 3 och PS Vita. Och dem får man behålla så länge man har kvar prenumerationen.

Det har antagits att Sony betalar spelmakarna för att kunna erbjuda deras spel gratis, men detta är första gången det officiellt bekräftas. Några siffror delges inte men #Futurlab, som just nu utvecklar #Velocity 2X, säger att det handlar: "Mindre om pengar och mer om exponering". Fast vi kan ju tänka oss att det är olika deals för olika spel och utvecklare.

Under oktober är bland annat #Far Cry 3, #Dragon's Dogma: Dark Arisen och #Giana Sisters: Twisted Dreams aktuella. Läs mer här.

Nästa månad ingår bland annat Metal Gear Rising. :) http://blog.eu.playstation.com/2013/10/11/playstation-plus-in-november-metal-gear-rising-remember-me-more/ 11/10 Har PlayStation Plus på grabben och bonusgrabbens PS3, skitsmidigt, slipper köpa spel då de har en hel drös med spel i biblioteket. Den här månaden var det FarCry 3, för en ynka 50 lapp i månaden. Sedan när PS4 lanseras så får man spel till 3 plattforma... 09/10 Man ska nog inte vara för snabb och dömma ut plus inför ps4. Det känns som de nog gärna fortsätter på den här linjen de idag håller då det har gjort plus mäkta populärt. Största problemet blir väl i början av ps4ans liv att det helt enkelt inte finns... 05/10 Nej, det är ju på slutet av generationen nu så då finns det inte så mycket att förlora, de kan gott kasta titlar på folk så de blir glada inför nästa generation. Det finns så mycket att välja på ändå. Jag tror inte de kommer vara lika pigga på att hosta... 04/10 Ja faktiskt. Den dåliga lanseringen av ps3an och allt strul som följde fick dem o tänka om och tycker de, särskilt de två senaste åren, gjort bra mycket härliga förbättringar där playstation plus är en av dem. Så mycket kvalitativa spel som kommer som... 04/10 ? Du kan vara utan abonnemang så länge du vill - spel du haft tillgång till tidigare kommer tillbaka om du abonnerar igen. 04/10 Måste säga att jag föredrar Xbox Live modellen som dom var sent ute med att man får 1 spel varje månad och det behåller man det är ditt även om din xbox live gold premunation utgått och så. Om man köper sig 12mån om året ps plus och så glömmer man det... 04/10 känns inte som att playstationplus kommer att vara så här bra under ps4, men men jag kan ju ha fel. 04/10 Det känns väl inte direkt som en skräll att utvecklarna får betalt? I och för sig så lär väl kontrakten se lite olika ut från spel till spel då en del mindre spel dyker upp på PS+ när de först kommer ut och andra när det är dags för en uppföljare eller... 04/10 Playstation Plus bara öser kvalitetsspel på prenumeranterna. Jag har tack vare PS+ spelat ut Mass Effect 3, Sleeping Dogs och Need For Speed: Most Wanted. Jag är på sista natten i Catherine nu också och sen blir det till att installera Uncharted 3. :D 04/10
Skicka en rättelse