Rymdpangaren #Elite: Dangerous blev en framgång på Kickstarter och drog in 1,5 miljoner pund i finansiering, vilket också räckte till ett par bonusmål. Nu har utvecklarna #Frontier Development utannonserat en annan typ av bonus: spelet får stöd for Oculus Rift.

– Vi har lekt runt med utvecklingsverktyg för Oculus Rift och är väldigt uppspelta över potentialen i att kunna titta runt i cockpit eller bli helt uppslukad i en rymdstrid. Många av våra backers vill ha Oculus Rift-stöd – och det vill vi också! Vi är väldigt nöjda med resultaten hittills, hälsar vd David Braben i ett pressmeddelande.

Alla som skyfflat in pengar i projektet och har en Oculus Rift kommer få Oculus Rift-versionen av Elite: Dangerous gratis.

Berätta inte det för Volvo... ;-) Vad gäller Oculus Rift så är det ett riktigt coolt namn. Och bäst av allt är att det kommer till Elite. 11/10 Ser fram emot spelet,Elite till vic-64 ala 1985 är nog det spel jag lagt ned absolut mest tid på av alla spel jag lirat. Frågan för mig är har jag den orken idag att göra upp listor med traderouters som för snart 30 år sen...tveksamt /Zebo 11/10 Grym referens, rymdjärpen! 11/10 May the schwartz be with you! 10/10 Så nu vet man det, fast namnet kunde väl varit lite fräckare, det är ju en virtual reality hjälm, rätta mig om jag har fel. En apparat behöver ju inte ha ett namn som beskriver vad den gör, typ en bil heter ju inte stor låda med hjul som åker fram och... 10/10 Menar du allvar? Oculus rift betyder ungefär 'Ögonklyfta' och syftar på att den dels ger djup och dels att den separerar ögonens synfält. 10/10 Har inte fått tillfälle att testa själv, men baserat på de omdömen jag sett/hört från en mängd personligheter vars åsikt jag vanligen respekterar, så verkar Rift vara lovande. Jag kan tänka mig att om de bara får ordning på upplösning (så att man inte... 10/10 I rymden kan ingen höra dig kritisera en underrubrik. Sorry, kunde inte motstå. SE 10/10 Har sett lite klipp på Youtube med Oculus rift och det verkar vara grymt att verkligen vara inne i spelet , det enda minuset är väl att man ser inte klok ut med riften på sig, och namnet är väl inte det mest attraktiva, betyder Oculus Rift nånting eller... 10/10 Men vafan skärp er och diskutera nyheten istället! Ser fram som fan till det här spelet släpps. Braben är en gammal idol sen barnsben. Elite 1 är fan ett av de bästa spelen genom tiderna fortfarande. 10/10
Skicka en rättelse