Kan verkligen en touchbaserad kontroll fungera i snabba fps-spel?

När världen hoppades på att Gordon Freeman äntligen skulle visa sin skäggiga nuna valde #Valve istället att presentera SteamOS, deras plan för att på allvar introducera datorer i vardagsrummet. I samband med detta visades också de första bilderna och informationen om Steam Controller, en gamepad som använder två stora runda touchpaneler som ersättning för mus och tangentbord.

Det många är skeptiska till huruvida det verkligen kommer att fungera i förstapersonspangare, något Valve försöker demonstrera i ett nytt filmklipp. Under dryga fyra minuter får vi se såväl problemlösning i #Portal 2 som prickskytte i #Counter-Strike: Go. Strategiälskare kan också notera hur kontrollen används i #Civilization 5.

fast ingenting säger ju att man inte kann paddla en gång snabbt och få ut mer än en 180 grader i en rörelse, precis som när man skrollar i en spellista på mobilen tex. Vet inte alls hur den fungerar med sensetivity osv, återstår att se, rätt intressant... 13/10 Förstår inte riktigt. Hur visar han att han kan sikta bra utan auto aim när han siktar sämre än med gamepad utan autoaim? 12/10 Klart som fan man hellre vill sitta i en skön soffa framför TV:n när man spelar? Varför skulle man inte vilja det? Och att sitta med tangentbord och mus framför TV:n är helt enkelt uteslutet pga att det blir så oerhört obekvämt och, i brist på bättre... 12/10 Hur funkar det att spela virtua fighter V med den där? 12/10 Ja, lite så känns det. Det känns mest som att det riktar sig till redan frälsta konsollgamers, som vill spela spel på datorn från soffan. 12/10 Håller med. Hade nog köpt den om den hade haft analoga spakar. 12/10 Får känslan av att dom vill demonstrera soff-gaming. Då är det ofta lite segt att sitta framlutad mot tangentbordet så det kanske är ett tillräckligt bra substitut för nåt sådant. GAmar aldrig på soffan så jag är mest intresserad av vad kontroller prest... 12/10 Nej Valve, det är fortfarande kasst/löjligt/tramsigt/skrattretande/idiotiskt att spela strategispel med en handkontroll. Mus + tangentbord är vida överlägset idag och kommer så vara tills det finns röst & tankekommandon! För att zooma och röra sig runt... 12/10 Byter gärna ut min 360-kontroll jag har till PC:n (även om den fungerar utmärkt) mot den där OM priset är vettigt. 12/10 Nej, denna är fortfarande, år 2013, den bästa handkontrollen skapad. :P http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/Normal_tac2.jpg 12/10
Skicka en rättelse