Nytt headset skippar traditionella skärmar och strålar istället bilden rakt in i ögat.

Ni har precis läst vårt intryck av Oculus Rift men det är inte den enda nya teknik som ämnar göra anspråk på våra ögon. Företaget Avegant planerar dock att skippa traditionella skärmar helt och istället projicera bilden rakt på din näthinna.

Spontant låter det ju lite riskabelt men när en av teknikerna demonstrerar prototypen på Cnet förklarar han att det finns många fördelar. Ögonansträngningen är minimal, upplösning och färgåtergivning är inte begränsade av panelens specifikationer och bilduppdateringen ligger i dagsläget på över 200 hertz.

<object width="455" height="235"><param name="movie" value="http://i.d.cbsi.com/av/video/embed/player.swf"></param><param name="background" value="#333333"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="true"></param><param name="FlashVars" value="playerType=embedded&type=id&value=50156727"></param><embed src="http://www.cnet.com/av/video/embed/player.swf" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" width="364" height="235" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="playerType=embedded&type=id&value=50156727"></embed></object>

Skicka en rättelse