#Sony och #Microsoft beväpnar sig inför det stundande konsolkriget. #Nintendo kör sin vana trogen ett eget race, men står inte passivt och tittar på. Surret i branschen har sedan en tid tillbaka varit att Nintendo gör sitt yttersta för att säkra en stark och välmående indiescen till sina plattformar. Exakt vad företaget gör för uppnå detta är oklart, men de som följer Kickstarter-kampanjer har säkert noterat att en Wii U-version ligger som ett av de första bonusmålen i många kampanjer.

Phil Gaskell från #Ripstone (#Knytt Underground) har pratat med Eurogamer och skänker lite ljus över situationen:

– Vi lanserar #Pure Chess och Knytt Underground till Wii U senare i år. Vi frågade om vi kunde köra cross-platform-multiplayer, och förväntade oss att det skulle vara samma typ av stängda plattform vi har vant oss vid att jobba med under 20 års tid, säger Gaskell.

– Efter några dar sa de 'japp, inga problem. Ni kan ha andra konsolspelare som spelar mot Wii U-spelare. Ni kan ha smartphone-spelare som spelar mot dem. Inga problem.'

Börjar Nintendo, en gång notoriska för alla sina restriktioner, släppa på tyglarna? Om så är fallet går vi en minst sagt spännande framtid till mötes.

Skicka en rättelse