TotalBiscuit är en populär Youtube-personlighet som försörjer sig på att göra filmer om spel. Men det gäller tydligen att passa sig och inte vara för hård i sin kritik – då kan utvecklarna snyta fram ett upphovsrättsanspråk och få Youtube att plocka bort klippet.

Det är i alla fall vad utvecklarna #Wild Games Studio har gjort mot den frispråkiga britten. Enligt TotalBiscuit själv skickade de honom en kod till spelet Day One: Garry’s Incident som inte föll honom i smaken. Han kallade bland annat spelet för "horribelt" i klippet som senare anmäldes av utvecklarna.

– Vi skyddade vår upphovsrätt eftersom TotalBiscuit inte har någon rätt att tjäna pengar på reklam med vår licens, skrev företagets vd "Stephane" på spelets forum på Steam.

– Utvecklare skickar kod, kod används för att skapa kritik, utvecklare ogillar kritik, utvecklare utnyttjar systemet för att censurera kritik, sammanfattar TotalBiscuit situationen på reddit.

Kotaku kontaktade Wild Games Studio för en kommentar. De berättade då att de dragit tillbaka klagomålet till Youtube efter all negativ uppståndelse på internet. Så kan det gå.

Läs mer om det här på Neogaf och Kotaku.

Ja du, tekniskt sett kan ni inte veta det antar jag. Har dock ingenting med dem att göra, har ärligt talat inte ens hört talas om dem innan detta. Vet ingenting om dem eller deras spel, mycket möjligt att det är skräp. En sak är iaf säkert, deras idé... 23/10 Hur vet vi att du inte är köpt av "Wild Game Studio"? ;) www.wildgamestudio.com/DayOne/ 23/10 Bara jag som tycker detta är helt rätt? Total_Hypocrite är ett perfekt exempel på en ordboksdefinition utav SELLOUT. Om ni för en sekund tror att han är neutral i sina reviews eller "first looks" videos så tror ni fel. Killen är helt köpt. Finns (fanns)... 23/10 Så klart. Alla pengar han får in för den videon ska han donera till en organisation som jobbar emot sådant här och annan internet censur. 22/10 Jag håller fullt med dig om detta. 22/10 Don't mess with folks åsikter; sedan kan man faktiskt lita på att TB är ärlig i det han säger. Han krusar inte opinionen. 22/10 Ifall du tar en titt på spelet så kommer du hålla med honom, det är riktigt horribelt. Men det kan bli bra bara dom lägger ner tid på det, men att göra som dom gjorde visar ju mer att (nä vårt spel är bra gjort, alla som tycker annorlunda är efterblivna... 22/10 Som jag har forstatt ar spelet riktigt risigt, och inte bara TB som Wild Games Studio hade problem med. Det dok upp en del "suspekta" ovanligt positiva recensioner av spelet pa bruten engelska (tror jag laste det hos eurogamer), kanns verkligen som att... 22/10 TotalBiscuit är en person som har lätt att kritisera allt och alla men kan själv inte ta en gnutta kritik själv, gillar inte den mannen så mycket fast får erkänna att han har gjort en del bra videos. 22/10 Hur tänkte du där? 22/10
Skicka en rättelse