TotalBiscuit är en populär Youtube-personlighet som försörjer sig på att göra filmer om spel. Men det gäller tydligen att passa sig och inte vara för hård i sin kritik – då kan utvecklarna snyta fram ett upphovsrättsanspråk och få Youtube att plocka bort klippet.

Det är i alla fall vad utvecklarna #Wild Games Studio har gjort mot den frispråkiga britten. Enligt TotalBiscuit själv skickade de honom en kod till spelet Day One: Garry’s Incident som inte föll honom i smaken. Han kallade bland annat spelet för "horribelt" i klippet som senare anmäldes av utvecklarna.

– Vi skyddade vår upphovsrätt eftersom TotalBiscuit inte har någon rätt att tjäna pengar på reklam med vår licens, skrev företagets vd "Stephane" på spelets forum på Steam.

– Utvecklare skickar kod, kod används för att skapa kritik, utvecklare ogillar kritik, utvecklare utnyttjar systemet för att censurera kritik, sammanfattar TotalBiscuit situationen på reddit.

Kotaku kontaktade Wild Games Studio för en kommentar. De berättade då att de dragit tillbaka klagomålet till Youtube efter all negativ uppståndelse på internet. Så kan det gå.

Läs mer om det här på Neogaf och Kotaku.