Under dagen kunde du läsa om att Dice blickar framåt mot Battlefield 5. Det är dock inte bara en femma som är på gång, utan ett Battlefield för mobiltelefoner.

I New York Times-bloggen Bits kan du läsa en frågestund med #Electronic Arts Frank Gibeau. Där berättas det bland annat om satsningen på mobiltelefoner, men mest intressant för dig som läser är nog att ett nytt Battlefield är på gång till de smarta telefonerna.

Även fast Gibeau inte yppar mycket om spelet, så får vi i alla fall reda på att det ska vara high-end och hårdvarumässigt krävande. Hur mycket du än vill, det kommer inte fungera på din 3310. Genom att spana in i vår spåkula så ser vi att det kommer drivas med hjälp av Frostbite Go engine.

Ja jo jag ser ju den, för mig som är rådata nörd är det lite svårt att förstå hela grejen med mobil spel bara, men än mär man istter på dass i nån min :P 22/10 Modern warfare antar jag ? Som om de vore något vi behöver. 22/10 Men det sägs att BF5 ska komma 2016. 22/10 Har dem redan annonserat BF5?? Där blev det inget BF4 köp för min del. Börjar bli som COD, man köper samma produkt om och om igen och enda skillnaden är maps, vapen och en ny USA är bäst handling. 22/10 vänta nu.... bf4 hinner bara komma sedan ska bf5 påbörjas nu? Herregud.... 22/10 Undrar om ngn har kollat in video av Nvidia's Tegra4 grafik, jämfört med Tegra3? Chipset kommer att användas i nya mobiler, Nvidia Shield samt Mad Catz MOJO. Ger ungefär samma prestanda som Xbox360/PS3 ... och de andra grafikchip tillverkare kommer att... 22/10 Tur att man tappat intresset för Battlefield så man slipper bli upprörd över denna nyhet. 22/10 ZZZZzzz 22/10 Hmm, jag anar en marknadsstrateg här. Säg mig, hur ska dom gå tillväga, släppa max ett spel var tredje år? Kanske ett bas-spel, gärna gratis, som dom kostnadsfritt släpper uppföljare till de nästkommande 10 åren? Förbjuda dom ifrån att tvinga folk till... 22/10 Android user, i presume? Vill tro att du menar F2P, men idag är det lite svårt att veta med folk. Även med F2P är tanken bakom att få in pengar på något sätt, så jag undrar egentligen vad du menar när du säger "gratis" En till? Varför skulle det vara... 22/10
Skicka en rättelse