Iconsole.tv är ytterligare en i raden av Android-baserade konsoler. Nvidia Shield och Ouya är två andra exempel. Det som skiljer Iconsole.tv från mängden är att den kan köra både Linux och SteamOS inifrån Android, så istället för att styra upp partitioner och dylikt räcker det att trycka på en knapp för att skifta mellan de olika systemen.

Inne i lådan av utvecklingskitet som man kan köpa för 4500 kronor (om man är en spelutvecklare) hittar vi Intels Haswell-processorer med en integrerad grafikkrets, 8 gb DD3-ram och en hårddisk på 500 gb. Pris och specifikationer på konsumentversionen är ännu oklar, men den varianten släpps i vinter och kommer bli billigare.

Källor: IDG och officiella hemsidan.

Apple påstår dom äger allt, snart säger dom väl med att dom äger telefonrättigheten och ingen annan får skapa telefoner. Är det inte patentstöld dom skyller företag för är det för bokstaven i eller något annat, personligen så hatar jag apple för hur dom... 23/10 Apple äger namnet iPhone, men inte iFone, som de (antar jag) tog inspiration från, från ett mexikanskt företag, som har ägt namnet sedan 2003. Om Apple äger det lilla I:et i produkternas namn, vet jag dessvärre inte. 23/10 Sämst. Namn. Ever? 23/10 De tror ju redan att de äger runda hörn, så varför inte? 22/10 Inte en chans att Apple kan äga en bokstav. 22/10 Tror du innerligt att dom tillverkar en konsol för att konkurrera med konsoler från 2005? Priset på en konsumentvariant kommer självklart vara billigare men inte så mycket billigare om dom inte börjar strypa på hårdvaran. Men om vi nu skulle säga att... 22/10 Pinsamt att välja ett sådant namn enbart för att få gratis PR när ett visst företag tvingar dem att byta namn... 22/10 Ifall du inte orkade läsa allt så tolkar man ju det hur som helst, 4500 är för spelutvecklare emn konsument versionen blir billigare. 22/10 Tror du innerligt att allt görs för att konkurrera med nextgen konsolerna? Samt om du läser allt så står det ju att 4500 kronor kostar den ifall du är spelutvecklare men konsument versionen kommer bli billigare men priset är inte satt ännu. 22/10 Det är nog bättre att vänta tills nästa år innan man tar sig an en steambox, när de kommer på allvar. 22/10
Skicka en rättelse