I senaste numret av Edge lättar Shinji Mikami sitt hjärta. Mannen bakom #Resident Evil och kommande skräckisen #The Evil Within anser att Xbox One och Playstation 4 är nästan identiska.

– Vi behöver bara en konsol. Varför måste jag göra två versioner av ett spel? Och när Xbox One först utannonserades hade den lägre specifikationer än PS4, men nu är de nästa identiska, säger han.

Om han har rätt eller inte kan vi kanske ta reda på själva i slutet av november när Playstation 4 lanseras, förutsatt att man även importerar en Xbox One, då.

Hårdvaran som skiller mellan XBone och PS4 är att PS4 har snabbare RAM minnen. sen levererar AMD CPU (APU) med likadana moderkort, samma skit till dem båda med andra ord. 28/10 Låter som han är för lat för att optimera för maximal prestanda i mina öron. Nu när alla relevanta plattformar är snarlika så är det lättare än någonsin, men ändå ska utvecklare ta den lättaste vägen för att spara en slant. 25/10 Lägg ner Playstation istället och låt Sega komma tillbaks. 25/10 Varför då? Konkurrens i någon form är alltid gynnande för konsumenterna. 25/10 Hur kan du tro att det betyder något? Samma sak var det med Wii U. Allt handlar om helheten se och om det kommer titlar som verkligen lockar. Alla PS fanboys har ju garanterat bokat. Vi andra som köper i butik eller när dom landat är en helt annan kundk... 24/10 Har varit liknande problem med andra konsoler vid release. Tror det var värre med PS2 och PS3. 24/10 Att PlayStation 4 är slut, fullbokat och så vidare på alla stora svenska butiker jag har kontaktat (10st+), så måste det betyda något. Någon gång i December/Januari kan man få en konsoll med extrem tur som det ser ut nu. Finns det någon butik som har... 24/10 Arne Bengtsson i Hofors tycker Xbone är Mycket bättre! Men vem fan bryr sig..? Altså sånna här Aftonbladets/Expressen uttalanden-rubriker stör mig.. Måste vara fruktansvärt få personer som läser här som är intresserade av Vad enskilda utvecklare, branch... 24/10 Funktion i förhållande till pris.* PS3 hade löjligt mycket mer funktioner och stöd för diverse format inkluderat i boxen men det speglades också i det saftiga priset på $600 eller ~6000kr i Sverige. Därför sitter vi nu med en totalt nedbantad version... 24/10 Blu-ray, vanliga 2.5" hårddiskar (billigare, mer utrymme), gratis webbläsare från start, inte regionslåst m.m. Du har rätt i att läget hade varit annorlunda om HD DVD hade blivit standard. Oavsett om Microsoft gör rätt bedömning i att ignorera en del... 24/10
Skicka en rättelse