#Nintendo fortsätter med sitt koncept att göra co-op-vänliga spel som inte går att spela online. Till exempel #Pikmin 3 tillhandahöll enbart lokal multiplayer, och nu visar det sig att #Super Mario 3D World går i samma fotspår. Shigeru Miyamoto förklarar för Kotaku:

– Onlinespel är helt klart en teknisk möjlighet för oss, men det var helt enkelt inte vårt fokus den här gången. Vi ville göra något som folk kan uppleva när de spelar tillsammans med personer i sin närhet. Vi beslutade att det var bäst för Pikmin 3 och det är bäst för Mario också.

Okej, visst, dom hade kunnat utnyttja kommunikationsfunktionerna i plattan (vilket är tråkigt att dom inte gjort mer...), men jag är ändå inte övertygad. Säg att man sitter två i varje hus då? Hur löser man kommunikationen mellan dom som har vanliga Wii... 29/10 Jag håller inte med. Det är ju bara att prata med varandra genom voice-chat medans man spelar, löser alla kommunikations-problem. WiiU-kontrollen har ju t.o.m inbyggd mikrofon och kamera. 28/10 I beg to differ. Kolla bara på 3DS:en och spelen till den. Säljer som smör i solsken om du inte märkt det. Enda problemet är Wii U, men försäljningen kommer nog äntligen sätta fart nu när det börjar dyka upp nya spel till den så att folk faktiskt har... 28/10 Ja. Om man inte vill modernisera sig. Jag har jobbat med spelförsäljning i 6 år, det är inte bara jag. Om du inte upptäckt det redan, så går det inte så bra för Nintendo just nu. Däremot går det väldigt bra för de som satsar på att utvecklas 28/10 Enligt dig själv eller? Vad jag vet så är det inte online som får folk att älska spelen, eller är folk så beroende av onlinestöd att snart måste ett toalettbesök kräva online co-op? Jag tycker det var vettigt gjort av nintendo, mario ska avnjutas i soff... 28/10 Även om möjligheten att spela online troligtvis inte skulle utnyttjas flitigt på detta spel, så är det fortfarande det här tankesättet som gör att Nintendo har stannat av i utvecklingen. De kommer aldrig återfå sin position på marknaden om dom inte börj... 28/10 Vad onödigt att de ska bestämma det åt oss. En praktiskt vanlig funktion som de gott kunde ta med även såklart local med närhet slår online. De verkar fortfarande inte riktigt fattat tiderna. Men mario är mario och detta ska bli kul att prova! :D 28/10 Tycker Nintendo gjorde rätt i att inte inkludera online co-op i detta spel. Visst, kan låta snålt, tråkigt och bakåtsträvande, men faktum är att dom förmodligen bara har tänkt "skulle det vara kul att spela detta spel med folk du inte kan se eller kommu... 28/10 Är nog pga av ping. Tänk er spela Mario med +30ms... hade ju inte gått att göra precisions hopp ect. 28/10 Majoriteten av dom jag spelar med bor inte i närheten längre, så lite synd att det bara är lokalt coop då man missar det helt troligen. 27/10
Skicka en rättelse