Idag släpper #Nvidia en beta av Geforce Shadowplay, detta är en mjukvara som låter dig spela in när du äger motståndet i onlinespel, eller helt enkelt hittat något värt att dela med dig av.

Shadowplay utnyttjar teknik som redan finns på grafikkort av modell Geforce GTX 650 och uppåt. Med Shadow Mode spelar den in och sparar tio till tjugo minuter gameplay i ett bufferminne, för att spara något häftigt som händer använder du dig bara av ALT + F10. För dig som vill spela in hela sessioner ska även detta vara möjligt.

Det många säkert oroar sig över, är prestandaförlusten, något som enligt #Nvidia hamnar runt fem till tio procent. Om du kör på högsta inspelningskvalitét.

Tack till Eragord, Walter S.A. Iego för detta #nyhetstips!
Det var på tiden. suttit och väntat på't sedan i somras! Lite benchmarks hade varit najs. 30/10 Även om dagens SLI fungerar helt annorlunda så är 3dfx SLI dess fader. 3dfx skapade SLI(Scan-Line Interleave), men fick aldrig riktigt till det. Nvidia köpte sedan upp 3dfx och deras teknologi men bestämde sig att utveckla sin egen verision av SLI(Scala... 29/10 Om du med "koncept" menar att använda flera grafikkort tillsammans så är det ju bara en idé, ett exempel på parallel computing. Vem som kom på idén "det vore trevligt om två grafikkort kunde jobba tillsammans" går nog inte att lista ut. Det fanns dessut... 29/10 Det finns ju Intel också, inte för att de riktigt spelar i samma liga, och något företag som gör riktiga grafikkort mer än AMD och Nvidia lär vi inte se, då det är en ganska nischad marknad, som om några år antagligen kommer att bytas mer och mer mot... 29/10 Men konceptet är detsamma. 29/10 Nvidia återanvände bara namnet SLI när de köpte upp 3DFX, det nya SLI har inget med den gamla tekniken att göra och förkortningen står inte ens för samma sak. 29/10 Synd bara att Inte Optimus/Nvidia Laptops får stöd för shadowplay, inte än iaf?! :( 29/10 Ack dom gamla 3dfx dagarna med Voodoo korten. Var ju faktiskt dom som uppfann SLI. 29/10 Undrar hur det vore med ett tredje (stort)företag som tillverkade grafikkort... AMD, nVidia och något till. Vore nog inte helt fel. :p 29/10 Verka funka fint. Enda som saknas är att kunna aktivera ShadowPlay via programprofiler, så att det laddas automatiskt i spel man förväntar sig vilja spara någonting, men inte kör i bakgrunden på resurskrävande spel. 29/10
Skicka en rättelse