#CD Projekt är var pc-spelares kelgris då de tycker om att sätta sina fans behov i första rummet. Men utvecklarna tycker att det har surrat lite väl mycket rykten och spekulationer på internet på sistone, och väljer därför att en gång för alla förklara hur det ligger till med DRM till pc-versionen av kommande #The Witcher 3: Wild Hunt.

- PC-versionen av The Witcher 3 kommer absolut inte ha någon DRM. Det spelar ingen roll om du väljer att köpa det via GOG.com eller skaffar en fysisk utgåva, du får fortfarande en 100% DRM-fri upplevelse, hälsar Marcin Iwinski i ett blogginlägg.

- Vi har sysslat med DRM förut, och jösses vad unga och naiva vi var! Vi har lärt oss vår läxa.

Han förtydligar också att spelet kommer släppas på Steam, men betonar att man inte behöver välja den versionen om man vill ha sitt spel helt utan DRM.

Fel, ubisoft har tex gått miste om många hundralappar och just drm är en av de punkter jag noggrant undersöker innan köp. Så du har fel. 02/11 Haha nä det har du inte. DRM har inget med att göra om man köper eller inte. Och nu pratar jag för alla för jag vet att jag har rätt. 02/11 Jag har hoppat över att köpa många spel på grund utav DRM, dags att skaffa dig lite koll på omvärlden nu. OnT: Detta blir därmed ett garanterat köp. Måste stödja de som väljer att gå den här vägen. 02/11 de flesta spelbolagen har ju drm på sitt media. så det är klart att försäljningen ökar. hur säker är den här forskningen du talar om? finns säkert forskning som visar på motsatsen oxå. finns många spelbolag, där några nyligen konkat. ditt resonemang hål... 01/11 Du menar precis som media och spelbolagen gråter blod över att piratkopieringen kommer förstöra dem och tvinga dem i konkurs, trots att deras föräljning ökar år efter år samt att forskning visar att fildelning ÖKAR försäljningen? 01/11 Nej, detta är inte som Dragon Age. Dessa spelen är bra. (Ok, DA 1 var bra, men DA 2 var bara hemskt) 01/11 Ska bli intressant att höra om dragon age 3:s drm-planer :P Att andra spelföretag inte lär sig att ett spel kan sälja bra även utan drm. 01/11 första disc utgåvan av Witcher 2 hade drm, som sedan patchades bort. Är rätt säker på att ettan oxå hade nån form av drm från början. att många spel bara är ett hyrlån i dag råder det ingen diskussion om. det är så jävla omoraliskt det bara kan bli. men... 31/10 Jag köpte deras förra spel fast jag lätt kunde laddat ner det, bara för jag vill stödja ett företag som behandlar sina kunder med respekt och gör sjukt bra spel så klart. Keep it up! 31/10 Varken Witcher 1 eller 2 hade DRM, vilket ledde till att stora piratgrupper såsom Reloaded och Razor gick ut och uppmuntrade sina fans att KÖPA spelet istället för att tanka det. Inget DRM betyder att CD Projekt respekterar att kunderna KÖPER och ÄGER... 31/10
Skicka en rättelse