Första gången #Square Enix gav sig in i mmo-branschen gick det inget vidare. Spelarna flydde spelet som besudlades av flertalet brister. #Final Fantasy XIV: A Realm Reborn är återupplivningen av konceptet, och av allt att döma verkar det gå mycket bättre den här gången. Det rapporteras nämligen att 1,5 miljoner spelare är registrerade i spelet.

Det innebär dock inte att det är 1,5 miljoner aktiva äventyrare som springer runt i Final Fantasy-världen. Producenten Naoki Yoshida förklarar:

- Eftersom A Realm Reborn har en prenumerationsbaserad betalningsmodell kommer det alltid finnas spelare som inte fortsätter spela när de klarat av huvudhandlingen. Men mmorpg som använder månadsavgift och släpptes efter 2008 har behållit maximalt 35% av sina spelare under första månaden. Vi har passerat den siffran med bred marginal.

Källa: Siliconera

Som jag fattat det har väl spelet en helt okej spelarbas? Hade spelat själv om inte min dator sög. 25/03 Hej! Nu är spelet ca. 7 månader gammalt och jag undrar om FZ någonsin kommer att släppa en recension på det här spelet? Är det fortfarande många som spelar det här spelet? 25/03 Önskar att spelet fanns till Xbox360. 02/11 Det är inte så illa. Folk har en viss förväntning av ett spel, om spelet inte lever upp till förväntningen så ter sig spelet sämre än vad det egentligen är. Är det perfekt? Tyvärr inte. Finns det något perfekt spel? Tyvärr inte. Alla spel har ju sina... 01/11 lvl 40 o tycker d e kul, inte lika kul som när wow kom men det blir svårslaget. Testat alla möjliga mmorpg men fastnar inte för något men denna kommer jag köra till 50 o köra lite endgame. En del man stör sig på o en del man tycker e nytt o häftigt. Mil... 01/11 Ja, recensionerna är då inga höjdare precis. 31/10 Alla har ju sin åsikt givetvis. Jag tycker spelet är kanon (spelar på min PS3:a men funderar på att även köpa det till PC för att kunna variera beroende på om resten av familjen kanske vill använda TV:n. Snyggt, roligt och svin mycket att göra. Sen är... 31/10 Inte mycket alls, men det här spelet har inget med original serien att göra heller om man tänker sig i Gameplay. Oftast turbaserade strider med olika karaktärer till ett MMO i WoW Stuk. 31/10 Mjo, tyvärr 31/10 Hahaha, är det så illa? Jag har inte spelat det ännu men i stort sett bara intresserad av Pvp och det såg oerhört långsamt ut, ryser vid tanken och för tankarna tillbaka till Aion. Jag har inte vågat slösa cash på samt tid på det, låter som jag gjort... 31/10
Skicka en rättelse