Den 29 november lanserar #Sony sin konsol Playstation 4 med dunder och brak här i Europa. Företaget förstår att det är många frågor som grämer den framtida PS4-ägaren och har därför publicerat en lång lista med frågor och svar.

Vi får bland annat reda på att konsolen kommer stödja uppspelning av 3D från start, men att inga av releasetitlarna stödjer detta. #Sony meddelar även att stöd för 4k, fortfarande är under utvärdering. Glada nyheter är dock att konsolen känner av om du byter mellan tv-apparater.

#Sony berättar även att konsolen inte kommer ha stöd för en extern hårddisk, du är alltså tvungen att uppgradera den interna om du fyllt den gamla. Som plåster på såren, så ska webbläsaren vara smidigare än ditot i Playstation 3.

Listan med frågor och svar är långt, och du kan läsa den på den officiella bloggen.

Tack till Cortex, HAND5, billybob för detta #nyhetstips!
Det låter intressant. Jag ska nog maila webhallen eller någon annan butik som kan mycket om de här tekniska sakerna för att se till att jag får en hårddisk som passar maskinen rent fysiskt. Vad ligger priserna på ungefär? Jag köpte min 500 GB HD till... 04/11 Fasen vad surt att Sony har valt att ta bort möjligheten att lägga in eller spela upp mp3 filer på PS4. De har även tagit bort möjligheten att koppla en media server till konsolen tex PS3 Media Server som ju har fungerat klockrent till PS3an. Xbox One... 03/11 Det enda som stoppar är hur stor disk man fysiskt får in i en PS3. Tänk på att den enbart tar diskar som är 9,5mm höga. Iaf om jag inte minns helt galet. Mer lagring innebär mer skivor som gör att disken bygger på höjden. Finns bara 2.5" på 1.5Tb än så... 03/11 Jag borde nog skaffa en större hårddisk och göra mig av med min gamla på 500 GB! Någon som vet om ännu större hårddiskar fungerar, till exempel 2 TB? Och om det är samma som gäller för alla modeller av PS3? Min är nämligen av den gamla och större sorten... 02/11 En aning osmidigt faktiskt. Särskilt om man inte har rätt verktyg till skruven ;) Men det som är jobbigt är ju om hårddisken är full och man vill kunna spela alla spel man har laddat hem men de ej får plats på hårddisken. Att byta hårddisk ofta är inte... 02/11 Osmidigt på ps3 ??? öppna luckan, skruva en skruv, dra ut den, stoppa i en ny, hur svårt är det. 01/11 finns ingen direkt övre gräns. då 2.5" diskar inte är så stora. jag har en 1tb i min ps3 phat 01/11 Att ha en massa vänner är bara crap, hade ett tag hundra och det var ett evigt invitande till diverse spel och vissa blir sura för att man inte accepterar en inbjudan, så nu har vänlistan tömts och ett fåtal behållde man, tänk då att ha 2000... 01/11 vet inte om dom ändrat det i och med slim osv mn när jag bytte disk var det bara att öppna en lucka, dra ut disken, byta disken som satt i vaggan och sen i med disken igen. 01/11 "PS4 also features integrated 802.11 b/g/n Wi-Fi for wireless internet connectivity" ...och vi får fortfarande inte veta hur bra N-nätverk det går att köra. Kom igen Sony. Dessutom är jag rätt besviken över brist på DLNA. Jag uppfattar det som att väldi... 01/11
Skicka en rättelse