Se bilder från den första dagen på årets Gamex-mässa.

Den första Gamex-dagen av fyra är till ända och den kan sammanfattas med ett ord – framtid. Playstation 4 och Xbox One drar stora mängder nyfikna spelare i alla åldrar, och detsamma gör virtual reality-fenomenet Oculus Rift, som vi låter spelarna testa i FZ:s och #PC Gamers gemensamma monter.

Trycket har varit hårt hela dagen hos FZ, men vi har skakat fram ytterligare två Oculus Rift-set (stort tack till Insitutionen för data- och systemvetenskap i Kista!) , så det blir det mindre köande och mer skräck, skydiving eller vad du har ryggrad för om du dyker upp hos oss under någon av mässans återstående dagar. Tills dess bjuder vi på lite bilder från första dagen. Ses vi där i morgon, på lördag eller på söndag?

Oculus Rift, även känt som dragplåster nr 1 på Gamex.

Rayman Legends kan liras i FZ-soffan.

Foto: Calle Leibovitz.

Som en väldigt stor och väldigt dyr spegel.

FZ:s nyhetsnestor Johan Olander fick kramar av övriga crew. Men inte blev han glad för det...

Redaktör Andersson smygfotad när han lekte "Nu blåser vi snuten" i Need for Speed: Rivals.

Tackar, ska ta en titt! 04/11 Vill påstå att vi hade längst kö på hela mässan. När det var som värst hos oss på lördagen så var kön drygt 3 timmar, om inte mer. Såg aldrig så mycket folk på Xbox one eller PS4as köer. 04/11 Hmm, är det inte brunbjörnen Banjo som står både för björnkramarna och musikspelandet här på FZ? ;) 30 000 besökare, men många kanske är personer som besöker mässan flera dagar? Samma person gör flera besök, köper flera endagsbiljetter menar jag. TIll... 04/11 När kommer Arma 3 eller dayz till oculus?, för där finns en marknad, precis som med simulatorer, finns nog många vardagsrums piloter eller förare som kan tänka sig den extra kostnaden om det finns stöd fullt ut, men jag antar att det är som vanliga fps... 02/11 Testade den första jag kom fram till, den där berg&dalbanan, som det lyckligtvis "bara" var en timmes kö till. Var grymt iaf, ser fram emot när upplösning och grafik blir lika bra som tex BF4. Undrar hur det påverkar skallen då, kände mig lätt yr efter... 01/11 Vi körde ett rätt långt inslag om The Division i gårdagens Fragzone (http://www.fz.se/artiklar/longform/20131031/fragzone-avsnitt-16). 01/11 Låter spännande => Tar med en fackla och några health potions :o 01/11 Ser gärna ett reportage om vad Massive visar upp angående The Division och companion apps. 01/11 Jag har i alla fall inte sett det nya. De kör en liten omgång för att visa upp hur companion apps fungerar. En satt med Ipad och hjälpte de andra. Såg riktigt mysigt ut. JAG VAR JÄTTEGLAD!!! 01/11 Brukar ligga i trakterna av 30 000. Gömt långt, långt inne i FZ-grottan. Få människor har vågat sig så djupt in och kommit tillbaka friska. Som en björnkram av myspappa @12 Calle. 01/11
Skicka en rättelse