Nergången för Blizzards lätt åldrade mmo fortsätter, men det drar fortfarande in omkring en miljard i månaden.

Nära nio år efter världspremiären har #World of Warcraft massiva 7,6 miljoner betalande spelare. #Blizzards succé-mmo är därmed fortfarande överlägset störst i genren, trots att mängden prenumeranter fortsätter att sjunka.

Men spelarflykten har miskat ganska rejält. Mellan mars och juni i år tackade 600 000 prenumeranter för sig (från 8,3 till 7,7 miljoner), men de färskaste siffrorna visar alltså att bara 100 000 hoppat av mellan juni och nu. Från toppnoteringen 12 miljoner för tre år sedan har nästan 4,6 miljoner spelare försvunnit. Men med prenumerationsintäkter på i runda slängar en miljard kronor per månad sover Blizzards ekonomer fortfarande hyfsat gott om nätterna.

Uppgifterna om antalet World of Warcraft-prenumeranter gäller den 30 september i år och redovisas i en kvartalsrapport från #Activision.

I helgen är Blizzcon-mässan tillbaka i Anaheim Convention Center efter ett års uppehåll. Mer eller mindre säkra antaganden pratar om att Blzizard plockar fram info om #Diablo III-expansionen #Reaper of Souls, #Starcraft 2-diton #Legacy of the Void och det nyligen registrerade varumärket #Warlords of Draenor. En ny #World of Warcraft-expansion, månne?

Causal gamer här också. Varför berättar inte Blizzard mer om motorn i WoW? Måste ju vara den mest välskrivna som finns. Grymt bra i Linux under Wine, lika bra på Mac. Grafiken genom DX11 är också snygg. Nu när Valve & andra släpper spel till Linux hoppa... 09/11 Bättre nu än någonsin. Haters gonna hate. 08/11 "I helgen är Blizzcon-mässan tillbaka i Anaheim Convention Center efter ett års uppehåll." Ni menar två års uppehåll. 07/11 Spelar fortfarande, lika kul som för fyra år sen! 07/11 Jag håller med dig. De få gånger jag spelar är faktiskt när vi i guildet (alla är 35+) kör några bossar på söndagar. Men jag har vare sig ork eller tid att samla reputation med allt som finns i spelet. Hearthstone gillar jag faktiskt, skön avkoppling... 07/11 Alltså jag var rätt intresserad av GW2 och spelade det ett tag men fan så besviken jag blev, försökte verkligen gilla det. Men jag gillar också att farma gear och liknande 07/11 Förhoppningsvis kan det dö lite snabbare så att där faktiskt blir utrymme för ett riktigt MMO på marknaden igen. 07/11 Ja vad ska man säga, hela communityn skrek efter pandor i flera år :) och när det sen kom så börjar man skrika efter annat, folk kommer väl klaga som fan för att Blood Legion är tillbaka i nästa expansion och att man kanske ska tillbaka till Outland....... 07/11 Varför gör dom det till ett barnspel, den senaste expansionen med alla railshooter uppdragen var sånt man inte ville se, nej ge mig ett uppsnyggat eller nytt Ultima Online istället. 07/11 Både Hearthstone och Heroes of the Storm är under beta/utveckling och vad jag spelat och och hört om Hearthstone så känns det redan väldigt polerat. 07/11
Skicka en rättelse