Microsoft oroar sig inte för att vissa Xbox One-spel har lägre upplösning än på Playstation 4.

Nästa generation står och stampar i farstun. Under november släpper både #Sony och #Microsoft sina nextgen-konsoler (även om Sverige får vänta ett tag på den senare av dem). Mycket av snacket inför premiärerna har handlat om att vissa storspel har lägre upplösning på Xbox One jämfört med Playstation 4. Microsoft-chefen Phil Spencer tror dock att kritiken snart kommer tystna.

– Just nu har spelarna inga titlar att testa. De kan inte knalla in i sin lokala affär och provspela. Så det förvånar mig inte att de fokuserar på de specifikationer vi har i dagsläget. Jag kritiserar ingen för att göra det men i slutändan spelar vi spelen, inte upplösningen.

Spencer säger sig inte vara särskilt orolig över att Playstation 4 framstår som kraftfullare.

– Kraft är en subjektiv term. Vi ser på alla komponenter vi lagt in i boxen, som vår investering i molnet, Kinect, den mångsidiga underhållningen och det smidiga operativsystemet. Vi har byggt något kraftfullt och jag tycker inte du kan fokusera på en enda faktor för att avgöra om vi är vinnare eller inte.

Spencer slår fast att sett till upplösning och antalet bilder per sekund är pc den självklara vinnaren, men det betyder inte nödvändigtvis att den har de bästa spelen.

VERKLIGHETEN HAR NU KOMMIT IFATT MICROSOFT,OAVSETT VAD DOM SÄGER TILL SPELARNA:P 09/11 Lite blandade budskap från Microsoft - ena stunden spelar upplösningen ingen roll och i nästa stund "skryter" man med den: https://twitter.com/xboxuk/status/398843677788753920 ...och så lyckas de blanda in Zlatan också! :D 08/11 Vi pratade om upplösningar för konsoler (varvid vi även blandade in PC av någon anledning) och inte för mobilspel, det är en helt annan diskussion. Strunt samma, vi är olika kräsna helt enkelt. Jag tycker 720p är för lågt (även för mobilskärmar), andra... 08/11 ...vi pratade om upplösningar (men jag spelar även på min android ibland så ja, jag spelar på en 5"-skärm) 08/11 Jag måste också va med i den här tråden, det var vem som har snabbast bil va? Skämt o sido. Vad folk hänger upp sig på tror jag inte är just upplösningen direkt, utan prestandan i allmänhet. Det är ju en investering man gör på ett konsolköp. Vissa har... 08/11 Okej, du spelar alltså konsol- och PC-spel på en femtumsskärm... Ja, snacka om vem som inte hänger med. 08/11 ok, förstår att du inte riktigt hänger med så vi säger så här; Upplösningen är viktig. Till en viss gräns. 720 på 60" inte kul. 720 på 5" helt ok. 08/11 http://i.imgur.com/2WaAP8d.png 08/11 Usch det här kommer inte att låta glatt eller hur man nu ska formulera det och ska även poängtera att jag inte är någon fanboy. Men när jag ser på tex jimmy fallon när xbox killen var där jämfört med cerny (stavas han så?) så får jag intrycket av att... 08/11 Det går visst ihop. Det är två olika medier, spel är ett interaktivt, visuellt medium medan film till största delen bara är ett visuellt medium. Film återspeglar ofta verkligheten med verkliga skådespelare i verkliga miljöer (om det inte är animerat)... 08/11
Skicka en rättelse