Tiden går som bekant fort när man har roligt. Hela 25 år har gått sedan Segas 16-bitare Mega Drive släpptes i Japan, och några som vill fira detta är Read-Only Memory. De vill göra det genom en bok, men de behöver finansiellt stöd.

Boken kommer innehålla detaljer om hårdvara och ikoniska spel som Streets of Rage, Sonic the Hedgehog, Phantasy Star, Gunstar Heroes och Golden Axe. Konceptskisser i olika former utlovas också, liksom intervjuer med Yu Suzuki (Virtua Fighter, Outrun) och Yuji Naka (Sonic the Hedgehog). 30 000 pund behöver de få in för att boken ska bli verklighet. De har nästan håvat in 10 000.

Kampanjen på Kickstarter

Helt rätt! Wonder Boy 3: The Dragons Trap hette det. Ett av de bästa MS spelen :) I Monster World fick man utrustning som gjorde att man blev liten eller kunde simma under vatten, så det hade lite samma tänk. 12/11 Underbart spel det där som ligger en extra varmt om hjärtat :) 12/11 Tvivlar, läs pitchen på Kickstarter så märker du vilket otroligt stöd SEGA bjudit på än så länge. Bara att slå upp dörrarna till det interna arkivet säger en hel del. ;) 12/11 Frågan är om Sega gör en Nintendo och dödar projektet med rättighetstjafs. 11/11 Ah hade totalt glömt bort Sega master system. Tänkte på sega mega drive 2 :p men du har rätt det var till master system 11/11 Lite osäker på Wonder Boy till Mega Drive. Men till Master system var det i 3:e spelet som man förvandlades. Ett av för mig de bästa spelen i mitt liv som jag återvänder till då och då. Likaså Alex Kidd 11/11 Va det i 2:an som man först var människa sen blev en drake, mus, fisk, fågel? DET var ett jädra kul spel :) 11/11 Åååh vilka minnen. Alla andra hade Nintendo, men jag hade SEGAs konsoller. Mega Drive var nog nästan favoriten, även om det finns fler starka minnen från Master System-tiden. 11/11 https://www.youtube.com/embed/sv1cisctZDY Köpte om tvåan på Steam (http://store.steampowered.com/app/71112/?snr=1_7_15__13) nyligen av ren kärlek. :) 11/11 Sitter med en Mega Drive, en Mega Drive 2 (fasiken vad fula Segas "nummer två" konsoller var!) och en Multimega med inbyggd megacd. Kan vara den bästa maskinen som byggts, i konkurrens med Neo-Geo. 11/11
Skicka en rättelse