I september utannonserade #Valve Steam Machines – datorer i olika utföranden som ska ta över vardagsrummen med ett nytt operativsystem och en ny handkontroll. Tanken är att man ska köra sin Steam-klient i dessa maskiner, men vad händer då med de Windows-spel man har köpt? De får man streama via sin Windows-dator.

Tekniken kallas för Steam In-Home Streaming och låter oss kort och gott streama spel från en dator till en annan. Detta ska testas framåt slutet av året och Valve har öppnat en Steam-grupp som man kan gå med i om man är intresserad. När det blir aktuellt kommer slumpmässigt utvalda medlemmar lottas ut för att lattja runt med tekniken – må mest tursamma kvinna eller man vinna!

Ta mig till gruppen!

"Onlive" fast lokalt? Lär nog fortfarande störa mig på input lag i snabba spel men vi får väl se. 12/11 Yupp. Smaksak. Sedan startar Steam - för mig - på 6 sekunder. Men jag har en ganska ny rigg med SSD diskar etc. där det mesta bara flyter på. Jag gillar nog Steam för att det är ett sådant gigantiskt bibliotek samt deras Gemenskapscentraler för varje... 12/11 Jag har testat Big Picture, men inte på min TV. Jag har inget trådlöst tangentbord eller trådlös datormus, men jag håller med dig - Big Picture är mycket trevligare än standardtemat på Steam. Origin är dock fortfarande stabilare och stilrenare än vad... 12/11 Japp, men kräver inte Nvidia grafikkkort i server burken. Frågan är ju om prestandan blir lika bra som Shield, men det får tiden utvisa. 12/11 Som Nvidia Shield alltså. 12/11 @edgren, vad snackar du om? KÖR Big Screen i Steam så lär du nog ändra din inställning. Perfekt om man, som jag, spelar med en trådlös Xbox 360 handkontroll. En ziljard gånger trevligare att använda än fula, långsamma (word up olafpawbelt) Origin. http:... 12/11 Origin har fulare tema än steam sedan är inte origin bättre någonstans, där steam är nu kommer origin hamna senare. När steam var nytt fanns det problem med, även fast jag aldrig har stött på några. Dock stöter jag på att origin är förbannat seg av sig 12/11 Detta kommer att bli riktigt spännande! Jag har testat liknande tjänsten, men de har bara krånglat. Förhoppningsvis gör Valve det bättre, vilket jag även tror, för... ja. Valve är ju Valve :P Dock hade jag velat se en förbättring på designen och stabili... 12/11 Må bäste man vinna. 11/11 Det verkar inte kräva en SteamOS installation heller. Gött! Då kan det ju stå nån gammal häck vid tvn bara så slipper jag dra min 10-meters hdmi över hela huset när jag ska pc-spela på tvn! 11/11
Skicka en rättelse