De klassiska första spelen kan släppas för moderna datorer.

I helgen gick som bekant Blizzcon av stapeln och mängder med Warcraft- och Starcraft-relaterade nyheter har fyllt nyhetsspalterna de senaste dygnen. Förutom den nya expansionen #World of Warcraft: Warlords of Draenor och #Dota 2-utmanaren #Heroes of the Storm snackade Blizzard även om de klassiska första titlarna som kan komma att återlanseras i ny fräschör.

Sajten Polygon snappade upp vad producenten J. Allen Brack svarade när en deltagare frågade om de första spelen inte kunde släppas till moderna datorer.

– Vi har en person - faktiskt flera personer - som arbetar på ett sidoprojekt med målet att göra just det, på något sätt.

Det senaste åren har det också varit väldigt populärt att fräscha upp gamla klassiker med nya texturer och högre upplösning. Vi kan däremot gissa att Blizzard, med ägarna Activision i ryggen, inte behöver använda Kickstarter för att ro ett sådant projekt i hamn.

Spelade WC2 i Lan för några månader sedan, det var ace som fan. 12/11 Ja, dessvärre har dom ju redan förstört lore'en något brutalt. Det som var så fint med vanilla wow den höll upp för andrum, sparade på alla karaktärer som var med i warcraft, känns så jävla fel att farma illidan, arthas eller någon historiskt viktig kar... 12/11 *Host* Mörkt och brutalt, du menar som i andra klippet när Yoda soundcastade orc-rösten? Eller menade du kanske första klippet med de mörka, realistiska karaktärerna...på 13 pixlar? :) 12/11 Oroa er inte, detta var ju som sagt ett "side project" av 1-fler personer. Alltså antagligen inte samma 1-fler personer som en dag ev. kommer förverkliga ett WC4. Gillar iden med en uppfräschning, men jag undrar om det kommer tillföra så mycket. Om man... 12/11 Ähum... Warcraft 3.... :P 12/11 Warcraft för mobiler confirmed! 12/11 Hade inte Blizzard köpt sig ur Activision? 12/11 Jag förstår att många väntar på warcraft 4, hell; even i do. Men nu när garrisons kommer till WoW, så öppnar det en hel ny värld för WoW. Jag har sedan vanilla sagt att dom gärna kunde slänga in möjligheten att få spela Warcraft spelen i WoW motor, geno... 12/11 Det hade varit kul att spela wc2 expansionen igen. Jag tror dock inte att jag hade orkat med att spela wc1 en enda gång till. Jag tycker att det är för enkelt, redan som barn kunde man ju överlista pathingen i det och storyn är ju inte helt lysande hell... 12/11 så jevla nice inte spelat igenom WC1 på grund av det jobbiga sättet att flytta runt trupper, så hoppas verkligen detta kommer :D 12/11
Skicka en rättelse