#Sony Online Entertainment arbetar med två spel: #Everquest Next och #Everquest Landmark. Next är ett ganska traditionellt mmorpg, fast med dynamiska händelseförlopp i en föränderlig och förstörbar värld. Landmark påminner mer om #Minecraft och kretsar kring utforskande, samlande av material och att vi ska bygga fantastiska saker i världen.

Joystiq har skaffat sig lite hands-on-erfarenhet med Landmark och berättar att man utöver byggnader även kan fylla sitt byggnadsområde med olika varelser – till och med berätta en historia. Exakt hur det fungerar är dock okänt, men något vi får veta mer om är när spelet lanseras.

Det vankas alfa i februari, men för att få tillgång till den måste man pröjsa 400 kronor (60 dollar). Så mycket för free-to-play. Vill man betala en något mindre summa kan man vänta till betan i mars och langa fram cirka 140 kronor istället. Tekniskt sett betalar man för paket som innehåller titlar, bankplats och annat man kan dra nytta av i spelet.

För mer ingående detaljer rekommenderas att läsa hela artikeln hos Joystiq.

Kommer aldrig att spela ett p2w spel, enkelt. En modell där det är OK att fuska, bara man betalar för det...vilket skämt. 13/11 Just att du kan köpa dig in i spelet innan det släpps. Och vad jag läste om på deras forum så blir du inte av med saker och sånt när spelet släpps och att dom ev lägga in en shop där du kan köpa exklusiva vapen för riktiga pengar.... vilket gör de hela... 13/11 Berätta lite fort om du inte har något emot det? Vad är det business model? Kör dem Free2play? 13/11 60$ för alfa? Då känns det mera som kickstarter, vilket man kan ifrågasätta varför stora aktörer som Sony med namn som Everquest ska behöva. Jag kan betala 400 kr om jag får en motsvarande % av det totala utvecklingsbeloppet i aktier, som alla investera... 13/11 EverQuest Next/Landmark är det första i MMO-väg som väckt mitt intresse sen annonseringen av Guild Wars 2. Wildstar är snyggt men ser sjukt trist ut. Allt avseende Elder Scrolls Online är :down: för mig, men EQ Next/Landmark verkar ha enoooorm potential... 13/11 Sure thing! Inte säkert jag hinner till din deadline dock, men som man brukar säga... it's done when it's done! 12/11 Skriv när du är klar så kanske mina barnbarnsbarn vill testa det om 75år ;) 12/11 Både Landmark och Next är något jag tror jag kommer spela... dock är jag inte helt hundra med deras Free2Play metod. 12/11 Spelets artstyle är ju perfekt för att återskapa Fables värld Albion. Så nu vet jag vad jag ska ägna alldeles för mycket tid åt. 12/11
Skicka en rättelse