Därför släpps Oculus Rift inte till Playstation 4 eller Xbox One.

Palmer Luckey, skaparen bakom Oculus Rift, säger att den öppenhet som finns i pc-plattformen saknas hos konsolerna. Och det är ett problem då han vill att Oculus Rift ständigt ska förnyas.

– Konsoler är alltför begränsade för det vi vill uppnå. Vi försöker skapa den bästa virtual reality-maskinen som finns och vi vill fortsätta uppgradera den och skapa nya innovationer. Och när vi tar stora steg vill vi att de når ut till publiken.

Luckey tror inte att de ständiga framstegen kan stödjas av konsoler.

– Det generella problemet med konsoler är att de låser fast sig vid särskilda specifikationer för en lång, lång tid. Titta på pc:s vi hade för åtta år sedan. Sedan dess har framstegen varit så många och så stora. Och se på virtual reality-hårdvaran idag. Jag tror att stegen vi kommer ta under de kommande fyra, fem åren kommer vara gigantiska.

Och därför kommer inte Oculus Rift släppas till konsoler. Däremot ryktas det att #Sony kommer visa en virtual reality-enhet till Playstation 4 under nästa år.

Ja den funkar säkert jätte bra att bara koppla in och använda. Men när jag testade att använda en sån (i en butik då) så tyckte jag den var hur obehaglig som helst, det var inte mycket som kändes bra.. så det blev inget köp av det.. Men nu efter lite... 14/11 Logitech Wireless F710 har ju funnits i åratal och funkar hur bra som helst, bara att plugga in och köra 14/11 vilket inte heller behövs. inte ens den nästa version av Oculus kräver ju mer än 1080 i 2D* vilket åtminstone en av konsollerna kommer ha mindre problem med. så Oculus V1 skulle XBO inte ha några som helst problem med. *läs på lite om hur Oculus visar... 14/11 ETT SANNINGENS ORD:up: 13/11 xbox kontrollen är riktigt bra, men när jag har försökte koppla in den så har det inte alltid gått så bra och den har slutat fungera under vissa stunder. så jag har inte haft så bra upplevelse med att spela med den på min PC. Sen kommer det väll (förhop... 13/11 Hahaha kissade på mig lite =) Warp the FZ gansta! 13/11 Så xbox360 kontrollen är alltså inte bra? Jag kör med den till PC:n funkar utmärkt. Ja Steambox är en dator, du kan bygga din egen steambox etc. Det är egentligen bara ett operativsystem, men dom kommer säkert släppa en färdig som kallas just steambox.... 13/11 Bättre hårdvara borde innebära bättre spel om man ska gå efter vad alla säger om de nya konsolerna. Men tyvärr är det ju inte så idag då det inte finns så många spelutvecklare som faktiskt bryr sig ett dugg om att göra bra spel. Huvudsaken är att de tjä... 13/11 Bättre? Den har igentligen inte släppts alls ju. Developers kit är precis vad det låter som..och inte menat till the general public. Sen att man som privat person kan köpa DK är tja..en bonus typ. 13/11 Man varför ska du bli uppröd över att det finns folk som tycker om konsoler? du får självklart säga vad du tycker och säga vad du föredrar men tycker det är onödigt att säga till folk att de inte vet bättre bara för att de föredrar konsoler. 13/11
Skicka en rättelse