Nintendo introducerar barn för spelvärlden och skapar därigenom gamers. Därför är det också viktigt för konkurrenten Sony att de lyckas.

De må vara konkurrenter men trots detta hoppas #Sony-chefen Shuhei Yoshida att #Nintendo och deras konsoler blir framgångsrika.

– Vi gagnas av att Nintendo får framgångar eftersom vi därigenom får ännu fler konsumenter som blir intresserade av att spela. Jag har två Wii U:s. Jag spelar Wii U-spel med mina döttrar, för där finns en del roliga spel anpassade för hela familjen.

Men Yoshida var till en början orolig för vart Nintendo var på väg med Wii U, då de uttryckligen sa att de siktade på att nå kärnpubliken.

– Det var förvirrande för det de gör så bra är att skapa trygga miljöer för vem som helst, särskilt barn, att lotsas in i spel och bli gamers. De fortsatte på den vägen med Wii U, men deras budskap tycktes vara att de riktade sig till core-spelare, vilket förbryllade mig. I år tycks det dock som om deras budskap förändrats en smula och det verkar som om de är på väg tillbaka till det de gör bäst.

Precis min tanke. Själv sitter jag här och tycker att alla konsoler är bra för de håller många kids och flamers borta ifrån mina pc-spel ;] 14/11 DEN ENES DÖD DEN ANDRES BRÖD;) 13/11 Fick just en bild i huvudet... http://pbfcomics.com/archive_b/PBF135-Volcano_Snails.jpg 13/11 Dom vinner på att kopiera Nintendos idéer! 13/11 Det ligger kanske något i det du säger. Det är hur som helst intressant hur konspiratoriska svar man får ut om man bara, på skoj, läser varenda uttalande av den här naturen med en slags kryptisk paranoia som utgångspunkt. :D 13/11 Nintendo har inte haft en riktigt konkurrent sen Sega var med i bilden. Varken Sony eller Microsoft utgör ett hot för Nintendo, men precis som Yoshida säger så är Nintendo oerhört viktig för spelbranschen av den enkla anledningen att de flesta gamers... 13/11 Indeed-y-do. 13/11 Det han säger fast på en inlindat falskt sätt är att han anser att Nintendo är en barnkonsoll och bör hålla sig till det segmentet för då konkurrerar dom inte med sony (som underförstått är en "Ungdoms/vuxenkonsoll). Fast det är ju bara min tolkning. 13/11 Nej, och är man dessutom storchef för Sony, så har man nog en del kapital... :) 13/11 Det är ju ett rätt så logiskt tankesätt, så varför skulle dom vinna något på att säga det? Det är ju så det är. Sony har ju ett rätt så "snällt" rykte som företag rent generellt. Fredrik: 2000 sek är ju inte sådär jättemycket, och det lär vara billigare... 13/11
Skicka en rättelse