Football Manager-bossen Miles Jacobson höll tal under London Games Conference och kom med svindlande siffror kring piratkopieringen av det populära #Football Manager 2013. Över 10 miljoner människor har plockat hem spelet utan att betala, men då en version som låter #Sports Interactive spåra IP-adressen hos alla pirater.

Är du en av syndarna kan du dock vara lugn, de använder bara adresserna för att få fram mer ingående information om de illegala nedladdningarna. Kina är den största boven i dramat med 3,2 miljoner nedladdningar. Turkiet är god tvåa med cirka 1 miljon, Portugal står för 781 785 tankningar och Italien landade på 547 000 – varav en i Vatikanstaten!

Jacobson tror inte att en illegal nedladdning är det samma som en förlorad försäljning. Endast cirka 1,7% av alla pirater skulle kunna tänka sig att köpa spelet om det inte fanns tillgång till crack, menar han. Fast även om det procentuellt är en liten del så skulle det innebära inkomster på nästan 4 miljoner dollar, pengar som Jacobs skulle använt för att rekrytera mer personal.

Källa: MCV

citerar mig: för i mesta fall kör de in ovanligt stora valörer under en UV-lampa. inspektion av vattenmärkning har jag i princip aldrig sett nån göra. väl i banksystemet så identifieras de däremot snabbt av metalkomponenterna som är de som kräver mest... 20/11 Nja jag håller inte helt med om att det bara skulle vara pga lagen som människor inte trycker egna pengar. Frågar du gemene man har de inte en aning om hur man trycker pengar och de flesta lär inte ens tro det skulle vara så enkelt som att trycka egna... 19/11 oavsett om pengarna är tryckta av riksgälden eller ej så finns ju funktionen där att de kan tas ur cirkulationen, så i motsats till piratkopior så är fortfarande en viss efterreglering möjlig. visst, men de har ett värde som används som bytesvaluta mot... 19/11 Med tanke på hur kapitalism är uppbyggt så kommer det för mkt pengar i omlopp så bli det inte så bra så klart men det är många som säkerligen genom åren har handlat med falska pengar, utan att ens veta om det, för en del ligor har lyckats göra otroligt... 19/11 intressant teori. du menar alltså att det inte skulle få märkbara följdverkningar i samhället i stort om det blev en trend även bland "vanliga teknikintresserade användare" också? :) 19/11 Det finns de som gör det, även kallat falska pengar, och det är aldrig ett problem förrän bankerna eller affärerna får nys om det då ingen blivit rånad eller tagen på sin egendom. Och det kan ta lång tid innan falska (kopierade) pengar ens upptäcks och... 18/11 skulle nån få för sig att börja kopiera pengar så kan jag intyga att det bli en "sak" för mer än rättighetsinnehavaren. 17/11 Min poäng var att oavsett om du betalar allt direkt, eller om du lånar pengar och ska betala i efterhand så finns det idag människor som inte vågar ta lån för de vet inte om de kommer ha pengar att betala tillbaka med efter studierna, då det inte längre... 15/11 Det är skillnad på att betala pengar för att gå på högskolan och låna pengar för att kunna bo, leva och köpa studentlitteratur. Men ja, CSN gillar att få pengar eftersom dom på statens begäran vill se till att så lite som möjligt studerar och när dom... 15/11 Vad bra... 15/11
Skicka en rättelse