Det såldes över en miljon Playstation 4-konsoler det första dygnet, något det tog föregångaren veckor att uppnå. Men, Sony har inte bara anledning att fira då drösvis av rapporter om krånglande enheter har börjat dyka upp på internet. En fjärdedel av recensionerna på internetbutiken Amazon ger Playstation 4 lägsta betyg.

Enligt Sonys egna siffror är det strax under en halv procent som inte fungerar som det ska, vilket motsvarar cirka 4 000 enheter. Bland de vanligare felen är det som redan döpts till BLOD (Blue Line of Death), vilket syftar på den led-lampa ovanpå konsolen som genom olika färger signalerar konsolens lägen. När Playstation 4 startas pulserar den blått, men ska övergå i vitt när systemet är igång men för vissa sker det aldrig.

För få bukt på de inledande problemen vissa konsumenter upplevt har Sony släppt en felsökningsguide som bland annat konstaterar att problemen kan bero på TV-kompabilitet, strömförsörjningen eller hårddisken. Förhoppningsvis har dessa problem minskat när konsolen släpps i Sverige nästa fredag.