Playstation 4 är rejält på tapeten just nu. Förra veckan lanserades konsolen i Nordamerika och nästa vecka är det vår tur att stifta bekantskap med den nya tekniken. Men man ska inte glömma att Playstation 3 inte riktigt har dött än, och att spel fortfarande är på väg till formatet. Ett av dem är #Gran Turismo 6.

I ett nytt inlägg på Playstation-bloggen får vi veta mer om det kommande racing-spelet, bland annat att man kan förboka spelet digitalt. Man kan köpa standardvarianten eller specialutgåvan. Den sistnämnda ger "fördelar på banan" i form av 20 extra bilar, PSN-avatarer och olika kosmetiska prylar. "Allting du behöver för att susa förbi dina vänner på väg mot mållinjen" står det – pay-to-win, någon?

Man kan även köpa spelets valuta credits för riktiga pengar, som man använder för att köpa hela bilar eller tillbehör för att bygga egna. Credits-paketen kommer i valutorna 500 000, 1 miljon, 2,5 miljoner och 7 miljoner credits, men vi vet inte vad de kommer kosta.

Microsoft har verkligen lyckas bra med priserna på mikrotransationer i Forza 5! :D http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=90700819&postcount=1 21/11 Jo, men det var ju fritt valt och man behöver verkligen inte köpa på sig allting (även om jag gjorde det..). Bilarna man vinner eller kan köpa ingame räcker ju långt. Några av de bästa är ju t o m icke-premium. Nåväl, vi vet ju inte exakt hur det kommer... 20/11 Well, screw that, det kommer alltid att finnas utvecklare som väljer att inte ha mikrotransaktioner i sina spel, och jag kommer med största sannolikhet att spela deras spel istället för de som är designade för att suga pengar ur min plånbok. 20/11 Project CARS ser bättre och bättre ut för varje uppdatering. Spelade in klassiska SPA banan härom kvällen: http://www.youtube.com/watch?v=zvFE8x9gkdw 20/11 Majoriteten av kommentarerna här nu är ju löjeväckande. Att ni ens kan med att posta sådant skräp? Mikrotransaktioner är här för att stanna, antingen får majoriteten av oss gamers bojkotta de flesta spel som säljs, eller så får man acceptera att visa... 19/11 Dags att bojkotta det här spelet också då(bara någon dag sen man hörde att NFS:Rivals skulle vara låst till 30 FPS), och istället hypa upp sig för 'Project CARS'. 19/11 Så man kan med andra ord bara köpa ingame pengar? Är lite halvkluven, de hade ju microtransaktioner i Gt5 med i form av DLC bilar. Sen att kunna köpa in-game valuta känns helt meningslöst, inte svårt att fixa ändå, och inget man egentligen behöver mycke... 19/11 Avbokade mitt ex efter ha läst artikeln, älskar spelserien men jag vill inte supporta trenden med microtransaktioner och hoppas dem uppmärksammar detta till nästa GT (utan microtransaktioner). Man kanske är gammalmodig men jag tycker att om man lägger... 19/11 http://www.youtube.com/watch?v=k3bsJgGQZxQ 19/11 Köp, köp, köp, öööh köp Nej tack! 19/11
Skicka en rättelse