Ny studie visar att spelande inte påverkar barns agerande.

Huruvida spelande påverkar oss i någon grad är en ständigt pågående diskussion. Ena veckan blir vi påverkade, den andra inte, och de olika studierna som ligger till grund för dessa debatter får alla olika resultat. En sådan, som gjorts i Storbritannien på 10 000 barn, visar att spelande inte förändrar deras agerande nämnvärt.

Kotaku, som har sammanfattat studien, hittar också information om att TV-tittande snarare påverkar barn mer än spelande, vilket tros bero på att föräldrar ofta är delaktiga i interaktiv underhållning medan TV:n kan agera barnvakt.

Detta är något vår egen Chefredaktör Joakim Bennet ställer sig frågande till i sin raljering i Fragzone - vissa föräldras uppenbara ointresse i deras barns hobby.

//player.vimeo.com/video/79773665

Tjena tjena! :) Ja, ett tag sedan jag kommenterade här alls. Läser lite då och då dock. :) Hoppas allt är väl! 22/11 Läste summeringen och klickade mig fram till textväggen som utgjorde undersökningen. Var lite mycket att sätta sig in in (orkade mao inte läsa den), men vad var det egentligen som dom ville fastslå? Hur man kan förutse ett barns psykosociala anpassning... 20/11 Njaaa. Studien "kunde inte visa att barns beteende påverkas nämnvärt". I sammanhanget är det en markant skillnad från att "studien visade att barns beteende inte påverkas". Studien påpekade även att mer forskning behöver göras på området. 20/11 Jag har inte påstått att spelbranschen är fri från sexism, däremot så ifrågasätter jag från vilka vinklar man bedömer sexism ifrån. Och ja, jag lutar mig väldigt lugnt tillbaka eftersom jag vet att spelbranschen är en ''buyer's market'' och om dom börja... 20/11 Vissa grupper i samhället är rätt bra på kvotering och smått fascistiskt förbjuda saker de inte tycker är moraliska. Sånt är alltid farligt., 20/11 Du verkar lite defensiv. Om nu spelbranschen är så fri från sexism som du menar att den är, så borde du ju lugnt kunna luta dig tillbaka och låta folk skrika sig hesa. 20/11 HEJ HAMPUS! :D Länge sedan jag såg dig :) 20/11 Jag skulle gissa att det vore så i alla andra länder än i Sverige. Om en undersökning om sexism i spels påverkan gjordes i Sverige skulle slutsatsen vara att all porträttering av kvinnor som kvinnliga är dödssexism och förvandlar alla pojkar och män som... 20/11 Jag håller med dig om att man inte kan lita på studierna som görs. Det jag tror är att spel inte har någon skadlig påverkan på människor i den graden att folk vill börja med att bruka mer våld i det verkliga livet, men att ett intresse för t.ex. våld... 19/11 Hah, ja, lobbyister och dylikt finns ju såklart. Det mest spännande är enligt mig antagligen hur människor generellt automatiskt tar till sig forskning som stämmer överens med deras världsbild mycket lättare än motsatt - närmast oberoende av hur god arg... 19/11
Skicka en rättelse