1998-11-19 släppte #Valve spelet #Half-Life och än idag talas det om Dr. Gordon Freemans strapatser i New Mexico, där han fördrev tiden i ett laboratorium. Det är kanske inte den mest upphetsande beskrivning av vad spelet handlar om, men det är vad som väl händer i Black Mesas underjordiska lab som fångat spelare världen över; Utomjordingar, pussel och en kostymprydd man.

Innan vi berättar om våra minnen från det ljuva 90-talet och #Half-Life, då är det på hög tid att vi tar oss en titt på hur det såg ut när spelet presenterades i trailer-format.

Var inte Goldeneye 007 mer nyskapande egentligen? Det största problemet med HL1 var att det är väldigt linjärt, och personligen tyckte jag att spelet var mycket fult fast dess grafik prisades rätt rejält. 20/11 Alla har ju rätt till sina åsikter. Och du tilldelas dagens tratt! 20/11 Grattis HL! Jag pendlade mellan Uppsala-Kalmar, och visst hade SJ hängt på en hel vagn späckad med 20 PC riggade med Halflife! Bara att sätta sig och lira i 6 timmar. Aldrig har en tågresa med SJ gått så fort. När jag var i Kalmar önskade jag att jag... 20/11 HL - många fina minnen! Också i samband med Counter-Strike. Grattis! 20/11 Grattis!! Vilka jävla minnen HL och alla dess moddar man lirat på diverse LAN etc har gett. Bästa som finns! För o nämna två moddar till så har vi ju Scientist Hunt som var awesome, samt Science & Industry. 20/11 Hum, spelade aldrig första, och tyckte andra var hyfsat överskattat, trots sina innovationer. Men men, nog har serien satt sina spår. 20/11 Jävlar vad HL1 var banbrytande när vi grabbar fick händerna på det. Jag gick från Q2 till Half-Life och det var som om FPS världen öppnade sig, det var scriptat, kartorna hade ett tydlig tema och gemensam estetik, AI:n var milsvida mer avancerad än någo... 20/11 HL1 var bra för sin tid, men HL2 var totalt ground breaking, genre defining. HL2 är tveklöst ett utav de främsta fps i historien. 20/11 Låt skiten vila i frid. Ett av de sämsta spelen i spelhistorien, tycker jag. Finns ju inget i det som inte allaredan hade gjorts och fanns i andra mer kvalitativt bättre spel. 20/11 HL3 kommer inte vara lika bra som HL1, precis som att HL2 inte var lika bra som HL1. 19/11
Skicka en rättelse