Ett spel baserat på A Song of Ice and Fire säger ryktet. Men utvecklaren varken bekräftar eller dementerar.

Hyperproduktiva #Telltale Games kan vara på gång med ett #Game of Thrones-spel. Flera källor säger till IGN att The Walking Dead-studion ska göra spel av den första boken, som heter just Game of Thrones, i George R.R. Martins bokserie A Song of Ice and Fire. Spelet ska alltså inte bygga på HBO:s teveserie.

Telltale själva varken bekräftar eller dementerar. Steve Allison, pressansvarig, drar till med ett svar som lämnar allt till fantasin:

– Vi hör såna här rykten om vad vi jobbar på härnäst hela tiden, säger Allison till IGN. Officiellt har vi ingen kommentar.

The Walking Dead-serien blev ett formidabelt kliv uppåt i anseende för Telltale, som tidigare gjort hyfsat väl mottagna äventyr som släppts i korta avsnitt. Zombieserien prisades dock närmast överallt och sopade hem årets spel-utmärkelser i drivor förra året, bland annat från FZ. Man bygger för närvarande på en andra The Walking Dead-säsong, plus den alternativa sagan #The Wolf Among Us vars första del satte FZ-Fredrik i spinn.

Det råder viss trängsel kring Game of Thrones-temat i spelsammanhang. 2011 släppte #Cyanide #Game of Thrones:, ett rollspel som trots att det fick kritikerna att vilja svälja cyanid fick en uppföljare vid namn #Game of Thrones: The Role-Playing Game året därpå. #Bigpoint bygger ett teveseriebaserat mmo-rollspel med undertiteln #Seven Kingdoms som körs i webbläsare. För att ta några exempel.

Vi återkommer givetvis om Telltales eventuella Game of Thrones-titel så snart vi hör något.

Tack till Lepr för detta #nyhetstips!
Som det står i nyheten så är alltså ryktet att det ska baseras på boken, inte tv-serien. Vi borde därmed kunna få se lite gråare karaktärer och lite mindre klichéer (de ändringar som görs i tv-serien går ofta åt det hållet: att sortera in i god/ond elle... 25/11 Ja förfans ja! 25/11 Men för i helvete sluta mjölka R. R. Martins böcker, det räcker nu. Fortsätt med innovativa berättelser som avviker från rådande AAA-norm och gör unika och verkligt mörka spel istället. 23/11 Kan bli bra! Börjar dock tröttna på allt om Game of Thrones. Böckerna, speciellt 1-3, är kanonbra, men det börjar bli lite utdraget nu. Det händer knappt något intressant längre. Tycker även att tv-serien dalade neråt den senaste säsongen. Sen orkade... 23/11 Kan bli sjukt bra, hoppas verkligen att det är sant. Ända som kan tänkas oroligt är att dom inte har en serietidning som referens den här gången utan en bok. Fingers crossed! 22/11 Telltales adaptioner av vuxna verk har inte en enda gång blivit barnvänligt. Tänker på The Walking Dead och The Wolf Among Us exempelvis, som inte verkar ett dugg censurerade för att nå en yngre publik. Gör Telltale ASOIF, så kan du räkna med att de gör... 22/11 OM det här blir bra så kommer telltales bli legendariska med ett 3dje spel som kickar röv :D 22/11 Tror inte att det kommer hända, men hade kunnat döda för det här. 22/11 Jag hoppas dem blandar lite. vill gärna se Sean Bean . Och sen skulle jag gärna vilja se dem andra som är med i tv-serien 22/11 Har sett både tv-serierna och läst alla böckerna, även om böckerna är lite brutalare när det kommer till blod, stympande etc. så tycker jag att serierna är på ungefär samma nivå, det är väl snarare åldern på alla medverkande som inte stämmer överens eft... 22/11
Skicka en rättelse