I oktober släpptes #Fifa Manager 14 i Europa, vilket också blir sista gången vi får ett nytt spel i den taktiska serien, meddelar #EA Sports i ett öppet brev. Upphovsmannen och designer Gerald Köhler förklarar varför:

– Manager-genren är väldigt specialiserad på den här nivån och spelas främst i England och Tyskland – där ett annat spel har praktiskt taget dominerat marknaden de senaste åren. Att den här nischmarknaden har börjat vridas mot onlinespel och mobiltelefoner har också spelat in i beslutet.

Det är ingen vild gissning att den där andra spelserien är det otroligt populära Football Manager med #Football Manager 2014 i spetsen. Och vill man gräva vidare i anledningen till nedläggningen av Fifa Manager kan man plocka fram våra recensioner här på FZ för att ställa spelserierna mot varandra. De senaste två Fifa Manager-spelen vi recenserade, #Fifa Manager 09 och #Fifa Manager 10 lyckades bara nå 2/5 på betygsskalan, samtidigt som #Football Manager 2009 och #Football Manager 2010 från samma år kammade hem 4/5 respektive 5/5 – höga betyg som vi även återser i de senare delarna i Football Manager-serien.

Skicka en rättelse