Att den nya konsolgenerationen kommer satsa stort på socialt spelande, olika internetfunktioner och nedladdningsbara spel kommer nog inte som någon överraskning för någon. Däremot kan det te sig lite märkligt att storspelen inte riktigt hänger med i de digitala svängarna, åtminstone om man tittar på priset.

Videogamer har underökt prissättningen i PlayStation Store, som uppdaterats för att inkludera Playstation 4-titlarna som släpps inom kort, och man kan konstatera att det även fortsättningsvis blir billigast att knata ner till den lokala spelbutiken eller handla via webbutiker. Sonys egna titlar är ganska billiga i sammanhanget, där exempelvis #Knack går för cirka 570 kronor (53 pund). Däremot är titlarna från #EA hela hundringen dyrare och landar på 670 kronor.

Videogamer noterar också att spelen många gånger är billigare som digital nedladdning på Xbox One. #Battlefield 4 kostar 670 kronor att ladda hem på Playstation 4, men bara 590 på Xbox One.

Priserna gäller i Storbritannien och vi vet ännu inte några exakta summor för den svenska marknaden.

Jo det är utgivarna som sätter priserna. Sen tar självklart Steam ut en kostnad för att sälja spel i sin butik. Men priset bestäms av utgivarna själva. Antagligen en fast kostnad eller procentbaserad beroende på vad som förväntas för features, tex steam... 26/11 Tycker det är underligt att ingen här i kommentarerna nämner den stora elefanten i rummet. Spel till PC - även de allra senaste titlarna - kostar, ju, aldrig över 300:- på helt lagliga siter. Även svenska återförsäljare har riktigt bra nedladdningsprise... 26/11 Så är det väl med allt digitalt? Sist jag kollade så har jag för mig att FIFA 14 kostade 699 på PSN store. Sen om man letar på nätet kan man få det för 499 istället. Man är ju totalt dum i huvudet om man köper nya spel digitalt överhuvudtaget när man... 26/11 Agreed. Och GAME, de tar inte under 650 för nåt spel ( nya releaser). De flesta ligger på 699. Förstår inte varför det är sån sjuk prisskillnad mellan konsol och pc. Köpte Battlefield 4 med China Rising för 328 på spelbutiken inkl frakt. 599 tog de inne... 26/11 Finns ju inget dyrare än GAMESTOP......... 26/11 Om det skulle bli en tillräcklig opinion mot dessa höga priser så skyller de säkert på piratkopierare... 25/11 Jämnfört med PC spel via t.ex. Steam säljer Sony och microsoft överlag sämre produkter till ett högre pris. Med tanke på att man faktist får en vettig relativt vettig dator/rejäl uppgradering för samma pris som en "next gen" konsol kostar är det lite... 25/11 BF4, Madden NFL 25, Need for Speed Rivals med flera kostar 649;- fysisk Så stor skillnad är det inte i priset. Men man kan tycka att digitalt ska vara billigare. 25/11 Jag förstår inte varför alla blir så upprörda. Man måste ju inte köpa spelen där. Tycker de ska få sätta vilka priser de vill. I slutändan så är det ändå upp till mig vad jag väljer att betala för. 25/11 Faktiskt tråkigt att dem tar ut över 600kr för något digital. Jag kan köpa det i butik för 599 och byta in det 2 månader senare och få 200-300kr att handla något annat för, en större "vinst" för mig. Någon har uppenbarligen tagit ett dåligt beslut redan... 25/11
Skicka en rättelse