För ganska exakt ett år sedan släpptes Wii U i Storbritannien. För tre dagar sedan lanserades Xbox One – och ska man tro anonyma källor har den snart gått om Nintendos konsol i försäljning. En lika stor vinst för #Microsoft som tung förlust för Nintendo, om det visar sig stämma.

Det är MCV som fått nys om informationen att det sålts drygt 150 000 Xbox One-maskiner under de första dygnen, vilket innebär att de bara ligger några tusen enheter ifrån att rusa förbi den ganska svårsålda Wii U. Samtidigt händer det mycket spännande saker på fredag: Nintendo släpper #Super Mario 3D World som fått mycket fina betyg runt om i världen, och som säkert kan få några Wii U att hitta nya hem. Samma dag lanserar #Sony sin Playstation 4.

Känns som det är dags nu då; ) 26/11 RYKTE:down:FAKTA:up: 26/11 Frågan är om man ska köpa ett Wii U till "familjen" i jul? Har 360 idag och vill helst inte ha mängder med konsoller men jag saknar Mario. Har inte ägt ett Nintendo sedan 8-bitars. 26/11 Fick min xbone idag. Från storbritannien :) 25/11 http://cdn02.nintendo-europe.com/media/downloads/news_7/2013_3/august_6/Wii_U_3DS_Q4_2013_UK.pdf 25/11 Plocka upp en Wii-u idag konstigt nog, pikmin 3 får det bli fram tills på fredag då nya mario släpps. Nästa år kommer alla de stora titlarna och hoppas på mer 3e parts stöd för nintendos lilla maskin är ändå jäkligt kul 25/11 Håller med folk, det dummaste de gjorde var att döpa konsollen till Wii U. Wii 2 hade funkat, fult javisst, men folk hade iaf fattat. 25/11 Det är inte därför som XBone säljer bättre, för Wii U har MYCKET bättre och betydligt fler spel än vad XBone har för tillfället. Problemet är att Nintendo varit svaga med att marknadsföra Wii U, och media har inte direkt hjälpt till heller med sina nega... 25/11 För tillfället så har faktiskt Wii U (enligt MIG) betydligt fler intressanta spel... men det är väl eftersom man är en sucker för Mario-spelen. :D Förhoppningsvis kommer väl något kul spel till XBOX One och PS4 också... men än så länge har ju inget pres... 25/11 Om man är så dum att döpa nästa konsol till Wii U så får man skylla sig själv. Många vet inte ens om att Nintendo har en nyare konsol efter Wii. De tror att Wii U och Wii är samma konsoler! Nintendo har den mest familjevänliga konsolen där många inte... 25/11
Skicka en rättelse