Vill du få ut åsikterna om spelen du spelar till omvärlden? Då kan du använda det nya systemet för recensioner på Steam. Det är en vidareutveckling av det förra systemet med rekommendationer, och man kan välja om ens åsikter ska synas enbart för vänner eller globalt. Det går också utmärkt att läsa och skriva på olika språk.

Syftet är enligt #Valve att konsumenter ska kunna göra mer pålästa val innan de öppnar plånböckerna. Utgivare och utvecklare av spel kan inte plocka bort recensioner som inte passar dem (vilket de ofta beskylls för på forumen), så det är fritt fram att plocka fram stora sågen om fallet så kräver. Dock gäller det att motivera åsikterna, inlägg av alltför risig kvalitet kan markeras som spam och raderas av administratörer.

Läs allt om Steam-recensioner på den officiella hemsidan.

Skulle tro att han åsyftar den multitud av personer som sätter 1 på spel de ogillar och 10 på dem de gillar. Snittet blir lätt skevt. 28/11 Konsumenterna. Deras betyg blir inte alltid "rättvisa". Vissa ger spelet noll i betyg bara för att det kan krascha, eller för att en karaktär dog, klart fortfarande deras synpunkt men hur logiskt är det om man läser något sådant här: "This is a very fun... 28/11 Det stavas källkritik, något som folk i allmänhet blir sämre och sämre på. Vi börjar bli så vana att bli matade med information att vi förväntar oss att någon berättar för oss vad vi vill ha. Sedan gråter vi i forum för att det blev fel. 28/11 Vad är det för fel på Metacritic? 28/11 Det känns som om du borde kolla upp vad recension egentligen innebär. Recensionen skiljer sig från en faktabestyckad beskrivning i det att det FÖRVÄNTAS av författaren att han viker ut sina personliga upplevelser. Och du vill inta ha fanboys åsikter uta... 28/11 Man läser inte bara en enda. Man scrollar igenom ett gäng och detaljläser enskilda eller flera beroende på hur dyrt spelet är och hur gärna man vill ha det. Så även om utvecklare skriver användarrecensioner så kommer deras ändå vara en i mängden. Och... 28/11 Bara det inte blir "metacritic" över det hela så är jag nöjd. 27/11 Jo där har du helt klart en poäng. Även jag väntar ett tag för att få en ordentlig bild av hurdant ett spel är, men som du säger så blev säkert många lurade i början.. 27/11 Du måste betänka att många av användarrecensionerna kom före många av de riktiga recensionerna. Vad jag ville belysa med Krater-jämförelsen var att det är svårare att validera äktheten bakom en användarrecension då du inte vet vem avsändaren är och vad... 27/11 Fast då är det ju inget problem egentligen :) Systemet fungerade ju eftersom man såg att spelet egentligen inte var bra på ena sidan recensionerna. Man kunde även se att många personer inte håller med recensionerna med toppbetyg. Sen kanske vissa ouppmä... 27/11
Skicka en rättelse