Xbox One Upload Studio låter oss filma när vi spelar och gör det sedan möjligt att redigera och sprida materialet vidare. Det gäller dock att hålla tungan rätt i mun och inte låta några svordomar slinka ut, för då riskerar man att bli tillfälligt avstängd från tjänsten.

Det är Polygon som grävt lite runt det här och hittat inlägg på bland annat Xbox-forumet där flertalet användare vittnar om att de blivit bannade när de avfyrat svordomar i sina videor. #Microsoft förklarar att de vill ha en "ren och säker miljö" och att "överdrivet svärande" mycket riktigt kommer resultera i att man stängs av från några eller alla förmåner på Xbox Live.

Det är oklart exakt hur mycket svärande som ska ses som överdrivet, och om man blir bannad för att ladda upp filmklipp från spel där karaktärerna svär.

Lagar ska inte följas där de inte gäller, nej. 28/11 Varför är det ett problem? Skall inte lagar följas eller är det viktigare att ett gäng skitungar skall få skrika svordomar och könsord åt andra människor som faktiskt har betalt för att få använda en tjänst? Vad är skillnaden på MS tjänst och tex en res... 27/11 Känns inte riktigt särskilt modernt att påtvinga religiösa värderingar till ungdomar, men det finns säkert de som blir glada över den här typen av styrning av vad du får göra privat om du betalar för en amerikansk tjänst. Straffet är ju inte så hårt hel... 27/11 Problemet är att MS gör en sån policy. 27/11 Ingen bryr sig va du gör i det privata. Men väljer du att utnyttba deeas tjänster och accepterar deras avtal så är de bara räta in sig iledet. Tycker fan de är på tiden på less på taniga nördar som tror de ska vara hippa genom att kläcka svordommar nons... 27/11 Och därmed så tappar de säkert många som kanske annars hade köpt konsolen. Kolla bara på Youtube, vilka klipp har mest tittare, är det de som kan vårda sitt språkbruk eller de som skriker och svär? 27/11 Problemet är att svordomar är olagliga på vissa ställen i världen så MS gör en världsomspännande policy som gör att deras tjänst klarar alla lagar, svårare än så är det inte. 27/11 Hur ska Dusan mandic kunna presentera sig tro? 27/11 Jag skrev det där när jag läste om Skype och det är i högsta grad något som är personligt (oavsett om det är sant eller ej är det dock ett stort problem för Microsoft nu för i stort sett varenda sida har tolkat det som att man kan bli bannad för det).... 27/11 Svordomar är en del av språket och bör inte censureras. 27/11
Skicka en rättelse