Onlinerollspelet #Final Fantasy XIV var ingen höjdare när det släpptes 2010. Därför valde #Square Enix att göra om alltihop med #Final Fantasy XIV: A Realm Reborn som är betydligt bättre och dessutom har ambitionerna att uppdateras var tredje månad – något som är mycket viktigt när det handlar om mmo-spel.

Nästa stora patch som trillar in är 2.1 som bjuder på trendigt husbygge. Det är dock inte personlig sådan, utan free companies (gillen) måste samarbeta för att gemensamt bygga sig en lya. Man kan välja mellan olika distrikt där man kan påbörja bygget, men först måste man köpa land genom auktion. Ens free company måste dessutom ha tillräckligt hög rank för att få bygglov.

Hus för enskilda spelare planeras för framtiden, liksom en arbetsyta där man kan bygga fordon, möjlighet att byta musiken i huset, ett stall för att föda upp chocobos och andra nödvändigheter.

Hoppa över till den officiella hemsidan för att lära dig mer om housing i spelet.

Det stämmer att NA- och EU-serverna står i USA. Men det stämmer också att laggen inte skulle behöva vara så stor om ISP:na tillhandahållde bättre routingservice. Finns ju tjänster (kommer ej ihåg namn) som du kan köra genom för att få bättre routing (fä... 27/11 Nej faktan på den var bara att jag gick på vad det står hos dem på sidan och i spelet. Så det låter ju riktigt illa inte minns deras uttalande! Som webbutvecklare vet jag mycket väl vad pingtider innebär när de finns eller inte :/ Nej jag har inte kört... 26/11 Fakta på det? Jag vet inte om du syftar på att det står EU i server browsern i spelet. Men det är inte samma sak som att det faktiskt finns en fysisk serverpark som driver dessa i EU. I förra dev chatten (eller den innan) så spottade ju snubben hela eu... 26/11 Fel fel fel fel fel :) Det finns sex eller sju servrar i EU. Insåg just dock att jag lirade på en server som står i USA men som var sagt att den skulle vara EU/Japan. Och lagg är inga problem för mig trots US-server. 26/11 Kan tipsa om Friskyttarnas FFXIV-sektion på Cerberus om ni är på jakt efter ett helsvenskt Free Company: http://friskyttarna.eu/ffxiv/ 26/11 CCP Vet hur man gör ett bra MMO ;) 26/11 För mycket lagg i spelet pga att servrarna är placerade i nordamerika. Räkna med 1-2 sekunders delay på allt. Det gör att raids och bossar kan bli överdrivet svåra då man blir one shottad utan en chans att undvika attacken. Det är synd för annars så är... 26/11 Jag har aldrig riktigt fastnat för ett MMO tidigare, men detta verkar jag lira hela storyn, nå lvl cap och har lvl't flera klasser för att kunna bli Black Mage. Det är fedt! Just nu spelar jag på Lamia servern och är med i en aktiv guild med TS och vett... 26/11 Intressant idee, men är skeptisk då jag kollade på gameplay på youtube där en spelare slogs mot stora nyckelpigor. 26/11 Det här är orsaken till att jag inte spelar MMO:n längre. Nästa gång jag börjar spela ett MMO igen blir när det bara finns en enda server att spela på. Som vådå? I'm glad you asked: https://www.youtube.com/embed/OEi7nQbNDog 26/11
Skicka en rättelse