Fildelningssajten The Pirate Bay har polisanmält tio svenska företag efter en e-postläcka hos det amerikanska företaget MediaDefender.

[float="right"][ix="51448;w150"]border: 0px;[/ix]
Hackare försöker skjuta
The Pirate Bay i sank.
[/float]

The Pirate Bay hävdar att bevis genom läckan framkommit för att företagen, däribland spelbolagen #Activisions, #Ataris och #Ubisofts svenska avdelningar, har betalat MediaDefender för att utföra attacker och intrångsförsök mot den välkända BitTorrent-sajten.

- Vi har misstänkt och blockerat MediaDefender under strax över ett års tid. Vi har även försökt ta kontakt med dem för att kolla upp vad de sysslat med men de har inte ringt tillbaka till oss, säger Peter Sunde, presstalesman för The Pirate Bay till FZ.

Utöver försök att sabotera genom att sprida felaktiga torrent-filer hävdar The Pirate Bay även att MediaDefender anlitat professionella hackare för att försöka göra intrång i mjukvaran samt anordna storskaliga belastningsattacker, så kallade DDoS-attacker.

- Attackerna har påverkat The Pirate Bays verksamhet, men det är svårt att säga hur. En jävla massa bandbredd är väl det minsta vi kan säga, plus en massa uppstädningsjobb efter falska torrenter och sådant. Nu börjar det gå mer och mer på räls, men det sitter tusentals maskiner där ute som hela tiden försöker ta kontakt med våra trackers för att belasta dem, fortsätter Peter Sunde.

Utöver de tre spelföretagen finns på listan över polisanmälda även film- och musikföretag som Twentieth Century Fox, Emi Music, Universal Music, Sony Pictures och Paramount. FZ har sökt de tre spelföretagen för en kommentar.

Finns ingenting att diskutera. Sju sidor skit, p.g.a. folk som Hipshot (försök svara med ett inlägg istället för sju) är patetiskt. Självfallet är det fel att, olagligt, bekämpa TPB. 27/09 Inte så träffande. För att den jämförelsen inte ska halta rejält krävs att det är lagligt att utföra ddos-attacker i landet bolaget operar ifrån. 26/09 Utan att ge min egen åsikt så kan jag påminna: Folk verkar anse att TPB skall vara helt immuna mot åtal för att de opererar från ett land där deras verksamhet är laglig... ;) 26/09 Det är möjligt att jag inte förstår, men enligt all min läsförståelse så är det två sannolikheter som jämförs. Om jag hävdar att sannolikheten för att för att Jack Thompson vinner ett av sina mål är ungefär lika stor som sannolikheten för att jag vinner... 26/09 Det är inte upp till företagen att ta lagen i egna händer bara för att dom anser att lagen inte är adekvat - det är sånt man har sina välbetalda lobbygrupper till. Tycker du det verkar rimligt att ett företag automatiskt skulle vara immunt mot åtal bara... 26/09 Haer aer stycket som avses. Du brukar juntan i en analogi, jag papekade det passande i det hela. Att du inte forstar det, well... 26/09 Det finns inga "cleana" MP3'or. ;) Men om mediabolagen lagt ner lite mer av sina pengar på forskning och utveckling inom digital distrubition så kanske vi hade haft lätthanterliga lossless-format.. 26/09 Mediabolagen stryper och motarbetar tekniska utvecklingen. Hade de gjort motsatsen, dvs varit öppna mot att folk vill ha musik till datorn, då hade vi sett mediabolagen erbjuda cleana mp3'or redan innan 1999. 26/09 Nepp, det gjorde jag inte. Gör om, gör rätt. 26/09 Hipshot: Sluta gor bort dig nu. Det MD gor aer olagligt i Usa, der de ar baserade. TPB er inte olagliga der de befinner sig, hittils. Och oavsett vad du tror sa er sabotage i form av organiserade DDoS-attacker ett mer allvarligt brott en 'uppmuntrantde... 26/09
Skicka en rättelse