Om du redan hällt slantar i utvecklarnas fickor spelar du undergången i mitten av december.

25 år efter rpg-fundamentet #Wasteland är ett första smakprov av den Kickstarterfinansierade uppföljaren #Wasteland 2 bara veckor bort. Det tweetar Brian Fargo, högsta höns hos utvecklaren #Inxile Entertainment, och specificerar tidpunkten till två och en halv vecka.

Betan ger alla som bidragit ekonomiskt till spelet ett första smakprov av den nya postapokalypsen. Men releasedatum är det inte riktigt dags för än; först ska betatestarna säga sitt och utvecklarna ta åt sig av deras åsikter. Eller med Brian Fargos ord:

Det stilbildande postapokalyps-rollspelet Wasteland släpptes 1988 och brukar ses som andlig föregångare till Fallout-serien (som lustigt nog också är aktuell inom ett par veckor – #Fallout 4-info tros ju vara på gång). Wasteland 2 blir ett retroflirtande isometriskt rollspel med val och konsekvenser av den gamla stammen. Ett första utlåtande om denna tillbakablick faller i god jord får vi förhoppningsvis inom ett par veckor.

Satt och lirade Wasteland 1 lite granna. Hemsk grafik! Krångligt inventory system. Men... ändå satt jag mer än två timmar bara för att få igång det "perfekta" teamet. Trots vissa smärre buggar i linux-versionen (kunde inte ladda tidigare sparningar utan... 01/12 Glömt bort att jag backat detta... Nice! Hoppas det är bra :P 27/11 Bara release. Man kan köpa till wasteland beta också men det kostar 20$ extra tror jag. Hur det är med de som backat wasteland 2 vet jag inte, det borde stå på infon om de olika tiersen för wasteland 2 kickstartern. 27/11 Har också den tieren på min pledge, får man testa beta då eller är de bara full release? 27/11 Jupp backade det också. Mycket bra spel med härlig cyperpunkstämning. 27/11 har du kört shadowrun returns? jag gillade det spelet så jädra bra 27/11 Får alla backers betan eller var man tvungen att komma upp till någon viss summa? 27/11 Jo, att vi fick wasteland 1 var en trevlig bonus, men då jag missade att backa wasteland 2, så körde jag lite mer på torment istället: Pledge $45 or more You selected 10271 backers ALL ABOUT THE GAMES - RPG SPECIAL - ALL DIGITAL wo great RPGs from inXil... 27/11 Tja alltid trevligt när någon kickstarter börjar leverera, av alla de 12 jag stöttat hittills har enbart en enda levererat, hälften är stendött och tja resten verkar leva på. Önskar man hörde mer från de stendöda projekten dock, det är en sak att missly... 27/11 nja vi fick ju wasteland 1 så det är ju inte helt omöjligt :) 27/11
Skicka en rättelse