Med #Angry Birds Go! följer de arga fåglarna Marios exempel och trycker ner de ludna bakdelarna i fordon för att göra upp på vägarna. Spelet är gratis att plocka hem i Nya Zeeland (spelet kommer hit först i december) men man bör ändå ha plånboken nära till hands om man vill njuta av spelet fullt ut.

Pocketgamer har kikat på spelet och rapporterar att mikrotransaktionerna är en central del av upplevelsen. Spelet använder sig av ett energisystem som innebär att djuren blir trötta och inte kan fortsätta köra – om man inte betalar. Man pröjsar även för att få tillgång till olika förmågor i körbanan.

Man uppgraderar sitt fordon genom att samla mynt när man spelar, och om man inte betalar riktiga pengar så är det en ytterst tidskrävande syssla. Men hur mycket man än uppgraderar fordonet kommer man förr eller senare köpa ett nytt för att kunna klå motståndet, och vad sägs då om en kärra för 740 kronor?

Eftersom det här är en så kallad "soft launch" är det inte helt omöjligt att priserna hinner finjusteras innan spelet hittar hit. Läs hela intrycket hos Pocketgamer.

Skicka en rättelse
Lash, ett lästips för dig: http://www.baekdal.com/opinion/how-inapp-purchases-has-destroyed-the-industry/ 03/02 Vem är du att avgöra att detta inte är seriöst nog att vara på fz?? Shot folk som du är ett sånt jävla skämt självutnämd finsmakare av spel som anser sig själv stå över den breda massan. Spelat många mobil spel där jag petat in en slant pga den enkla... 03/12 Jag håller helt och hållet med. Jag tycker inte denna typ av spel har något att göra på seriösa siter som FZ.se. 28/11 Nej, men det är ändå knappast speltillverkarens fel. Alla människor ska vara noga med sina pengar och att låta sina barn ha tillgång till den typen av summor är fel. Då får föräldern helt enkelt inte låna ut sin mobil/pad om inte denna människa sätter... 28/11 och om ett barn sitter och klickar på en 740-kronors bil? tror inte att föräldrarna ser på det på samma sätt som du 28/11 Jag tycker det är helt okej av företaget att göra som dom gör. De lägger en technical artist på jobbet som jobbar kanske i en vecka därefter har en programmerare på jobbet i 2-3 dagar som fixar lite special förmågor eller nått. Vet iofs inte vad dessa... 28/11 Deprimerande är det. Vet folk som spenderat flera fullpris spel i candy crush saga tex. Brukar reta dom med att fråga vad fick du för dina 1500kr du lagt ut i candy crush saga? Vissa skäms vissa är mer dumma än så sa att dom lagt på extra liv och fusk.... 28/11 Tyvär finns det folk dum nog som köper det med... 27/11 äh, barn behöver inga rättigheter. Företagen vill ju ha pengar... Helt sjukt att det går så långt att det inte går att stoppa sån här skit. En sak att man betalar för att snabba på nån progress, men det ska inte vara obligatoriskt! Och det ska aldrig... 27/11 Likt vad ALLA F2P (free-2-Play) spel med "microtransactions" är, de använder ordet "Free" för att antyda till att spelet skulle på något sätt vara gratis när i faktum det kostar pengar för att spela. 27/11