Med #Angry Birds Go! följer de arga fåglarna Marios exempel och trycker ner de ludna bakdelarna i fordon för att göra upp på vägarna. Spelet är gratis att plocka hem i Nya Zeeland (spelet kommer hit först i december) men man bör ändå ha plånboken nära till hands om man vill njuta av spelet fullt ut.

Pocketgamer har kikat på spelet och rapporterar att mikrotransaktionerna är en central del av upplevelsen. Spelet använder sig av ett energisystem som innebär att djuren blir trötta och inte kan fortsätta köra – om man inte betalar. Man pröjsar även för att få tillgång till olika förmågor i körbanan.

Man uppgraderar sitt fordon genom att samla mynt när man spelar, och om man inte betalar riktiga pengar så är det en ytterst tidskrävande syssla. Men hur mycket man än uppgraderar fordonet kommer man förr eller senare köpa ett nytt för att kunna klå motståndet, och vad sägs då om en kärra för 740 kronor?

Eftersom det här är en så kallad "soft launch" är det inte helt omöjligt att priserna hinner finjusteras innan spelet hittar hit. Läs hela intrycket hos Pocketgamer.