Igår visade IBuyPower upp en prototyp av sin Steam Machine. En ganska stilig låda med vitt chassi och ett sken som färgas beroende på vilken modell (Gordon eller Freeman) man vill ha. Mer än så fick vi inte veta då, men Verge har luskat fram mer information.

Inuti den vita lådan sitter en processor från AMD, tillsammans med grafikkortet AMD Radeon R9 270. Den stödjer Wi-Fi, bluetooth och kommer med en 500gb tung hårddisk. Maskinen använder Valves operativsystem SteamOS och lägger sig storleksmässigt mellan Playstation 4 och Xbox One. Prislappen landar på 3300 kronor (500 dollar) när den släpps lös på marknaden nästa år.

Det lær ju inte behøvas så tung hårdvara, iom att man kan streama spel från sin pc. Men jag tycker att det ær lite konstigt att det ær ett radeon nær steam har snackat om att streamen kommer anvænda sig av nvidia teknik, någon som vet mer om det ? Førøv... 28/11 Hydraah beskrev det ganska bra. Egentligen är det nog båda eller ingen av de två ;) En box med PC-komponenter men helt anpassad för spel. Den är avsedd att användas med spel från Steam. Den är inte tänkt att ersätta PC utan är nog mer ett sätt att konku... 28/11 Alltså hur kraftfull är den ? Är den en pc eller en consol ? =D förstår ingenting atm 27/11 Man får en färdig dator med liten formfaktor som lätt kopplas in i vardagsrummet. Målgruppen SteamBox riktar in sig på är inte vi som kan, eller har orken att lära sig, bygga ihop en egen. 27/11 Det jag hoppas på är att steam machines kommer medföra att man inte behäver uppgradera sin pc tillnärmelsevis lika ofta som nu. 27/11 Kommer troligtvis finnas några som är bättre som ligger i den prisklassen. Man kommer säkert kunna få några med sämre delar för en billigare peng. 27/11 Bra pris ändå, jag, cynisk som man blir ibland, gissade på ett pris i 6-9.000kr klassen mer eller mindre Kan inte annat än bli mer sugen! 27/11 Design > Kvalité ? Vad har hänt med världen, saknar fula Ps1:or och Xbox som var oförstörbara. 27/11 Jag tycker att prissättningen på svenska marknaden är konstig. För 10-15 år sen när dollarn låg på 10-12 kronor. Om Playstation 2 kostade 300 dollar, då var priset 3000 kronor i Sverige. Man kunde alltid multiplicera det med 10. Då var det inga tillägg... 27/11 För ett kort ögonblick trodde jag att det var en penis på lådan :P 27/11
Skicka en rättelse