Det råder delade meningar om när konsoler ska pensioneras och ersättas med nya.

Tidigare idag uttalade sig Patrick Söderlund, sprungen ur #Dice och nu relativt högt uppsatt på #Electronic Arts, om att den senaste konsolcykeln var för lång och att Playstation 4 och Xbox One får ersättare redan inom fem till sex år.

Phil Harrison, vicebossen på Xbox hos Microsoft, menar dock att åtta år var alldeles perfekt för Xbox 360 och att konsolen fortsätter att växa. Hade Xbox One släppts redan för tre år sedan hade de inte nått samma ökning i prestanda eller samma prisnivå, menar Harrison när han pratar med MCV.

Vilken ålder är lagom i konsolsammanhang? Samtidigt som det kan vara trevligt med ny hårdvara finns det uppenbara fördelar med att låta dem blomstra ut ordentligt - hade till exempel spel såsom #Beyond: Two Souls och #The Last of Us kunna släppas om det inte fanns 80 miljoner potentiella kunder?

Skulle vilja säga 3-4 år. Men vissa spel tar ju 3-4 år på sig att färdigställas... 30/11 30/11 det gick tydligen bara köpa ps4 om man förhandsbokade .. resten får vänta till början på april 30/11 Man lär tyvärr snegla på andra konkurrenter, och bedöma när ens plattform inte hänger med längre utan agerar ankare för utvecklingen. Det finns inte en fast tidsram för hur lång en konsolcykel är. Trist nog kan man inte heller jämföra cykler med pc-plat... 30/11 Det argumentet håller ju inte riktigt. Om det skulle släppas ett nytt Megaman till NES skulle säkert jag uppskatta det mycket även om konsollen nu väl har närmare 20år på nacken. Börjar vi då istället göra en grafisk/estetisk jämförelse så faller argume... 30/11 Det har jag aldrig sagt emot, där finns många bra titlar till ps3/360. Men jag hoppas verkligen inte det blir en trend att det ska ta ~8år mellan varje konsolgeneration, när i princip tekniken ökar markant vart 5:e år. Däremot förstår jag från ett affär... 30/11 Det handlar dock om hårdvaran. Xbox 1 var som en PC, medans Xbox 360 har en egen hårdvara, XBone är tillbaka till PC. Därför det blir så advancerat, dom har olika tekniker o programmeringssätt på sakerna. Men visst, hade det varit möjligt, så skulle det... 29/11 Precis vad jag tänkte skriva. Det är ju redan PCs nu.. kan man inte bara köpa uppgraderingspaket eller byta ut HD och grfaikkort efter några år.. borde varit nån fin modulär lösning där det varit enkelt att göra detta. 29/11 Håller helt med. Både CPU, GPU, Minne och Lagring bör således kunna uppgraderas allteftersom för att hålla maskinen något så när "up to date" jämfört med rena PC maskiner. 29/11 Nu när konsolerna är rena PC-hårdvaran bör det inte vara större problem att släppa snabbare konsoler på kortare basis och behålla kompabiliteten. 29/11
Skicka en rättelse