Förra veckan lanserades Xbox One i valda delar av världen, och idag släpps Playstation 4 här i Sverige. Det råder med andra ord konsolfeber, men det är inget grafikkortstillverkaren Nvidia bryr sig om.

– Pc-plattformen är överlägsen alla konsoler när det kommer till att spela, plus att du får alla extra funktioner som en dator för mer dig, berättar företagets Matt Wright för MCV.

Han förklarar att han förstår att vissa spelare ryggar tillbaka för att pc-spelande kan vara så komplext. Men de arbetar för att riva väggen mellkan pc-spelande och konsoler.

– Vi vill göra pc-spelande så enkelt som möjligt och jag tror att vi redan har börjat bli mer relevanta för casual-spelare.

En del av den framgången tillskriver Wright Steam, som enligt honom har fler användare än Xbox Live.

Nivida har för övrigt lanserat Nvidia Shield – en bärbar apparat som kan streama spel från pc-datorer. Något annat som kanske spelar in i de hårda orden mot konsolerna är att Nvidias konkurrent AMD har sina komponenter i både Playstation 4 och Xbox One.

DET ÄR SJÄLVKLART:up: 05/12 Haha, vadfan, är du noob eller? ;) Jag sitter på en 5 år gammal dator och jag lirar BF4 på medium settings utan några problem. Inte har den blivit slö heller. Du kanske borde köra lite scriptblockers + antivirus innan du leechar wierd pr0n ifrån interne... 01/12 för mig är det att dom gör det casual = du behöver inte kunskap om saker för att spela kan man säga, eller vi säger du behöver inte lära dig något om settings i spel utan bara trycka igång skiten och köra. Det är Casual för mig. Data för mig har alltid... 30/11 Med tanke på streamingfokusen hos Shield så är den inte direkt beroende av utbytbara delar.. 30/11 Trams! Om man ser spelmässigt på det så nej? Du får säkert en minst lika bra(troligtvis mycket bättre) dator för pengarna du lägger på en konsol och eftersom konsolmarknaden håller tillbaka pcmarknaden så behöver du inte uppgradera din dator. 30/11 Självklart har en pc så mycket mer möjligheter och kan alltid vara framtidssäker tillskillnad från konsoller som alltid måste ha gammal teknik. Det tråkiga med denna mainstreaming är dock att spel numera på pc oftast bara är en knapp för att starta seda... 30/11 Håll er till PC Nvidia så går det bra! 1000 000 000 användare har inte fel, och vi har makten att kunna förändra! 30/11 Du utgår bara ifrån dig själv, tänk lite mer brett, försök att se från andras perspektiv och ur ett marknads perspektiv så kanske du kan finna fler svar på varför det ser ut som det gör idag. 30/11 Inte riktigt sant. I svenska butiker är spelen till konsol riktigt dyra men tex. dom av oss som köpte GTA V från amazon betalade bara 370kr och vi fick den till release. Spelet kan jag nu sälja för ca 300kr och inte göra en speciellt stor förlust. Till... 30/11 Ja, det är dyrare men du behöver inte bygga en dator själv. Det finns klara "gamer-paket" på webb-butiker som komplett. Varför inte? Det finns små datorchassin om plats är av betydelse. Förutom priset så förstår jag inte VARFÖR man prioriterar en konsol... 30/11
Skicka en rättelse