Jason Rubin är en branschveteran som grundade #Naughty Dog under det glada 80-talet och var chef hos #THQ tills de gick i konkurs. I ett nytt panelsnack hos Gametrailers diskuteras hur det fungerar med de stora utgivarna i branschen och varför vi alltid får så många uppföljare. När samtalet glider in på #Nintendo har Rubin en bestämd åsikt:

– Nintendo är irrelevanta som hårdvaruutvecklare på konsolfronten just nu.

Han hänvisar till de svaga försäljningssiffrorna, men påpekar också att Nintendo gör väldigt bra spel, att ingen är som Shigeru Miyamoto, och att det är en skam att det inte går att spela Nintendo-spel på andra format.

Nintendo släppte just fullträffen #Super Mario 3D World som fick 5/5 i vår recension. Nästa år slirar storspelen #Mario Kart 8 och #Super Smash Bros. ut på marknaden, och först efter det kan vi kanske avgöra om Rubin har rätt.

Vad pratar du om? Dom har sålt något med än 150 000 enheter, vet inte vart du läser ditt påhitt men. 04/12 Glöm inte att alla Wii spel funkar på WiiU med. Finns mycket gott med WiiU. 03/12 och från vad jag förstår så kommer inte ens Grand Turismo 6 till PS4 utan bara PS3... hur tänkte de där? 03/12 Nintendo har ju sin egen grej så att gämföra med nextgen är ju bara löjligt. nintendos prylar köper jag uteslutande BARA för alla mariospelen och zelda och som en klok herre kommenterade innan mig 2500:- är det fan värt att få spela Mario bros, world... 03/12 Just nu är det nog ingen som bygger Wii U iaf. De lär ha lager så det räcker i ett år framöver. 03/12 Jag har sedan länge ansett att Nintendo borde fokusera på handheld gaming samt göra deras A-spel för playstation istället för en egen konsoll. De flesta av mina 80-tals barn till polare som är nintendo fans är PS "typer" nuförtiden. Frågar du mig så är... 03/12 Hear hear! Nu var det faktiskt så att de i panelen diskuterade hurvida Nintendo är vid en punkt då de måste förnya sin affärsplan. Detta var något som alla i panelen höll med om vilket fick Rubin att säga att "Nintendo är idagsläget inte relevant i jämf... 03/12 Nintendo var störst med Wii i England. Idag kan de knappt ens ge bort sina konsoller. 150 000 enheter på ETT ÅR. De är stendöda i England. Det ser inte mycket bättre ut på andra håll heller. När Sony släpper PS4 i japan så kommer de inte sälja ngt där... 03/12 Quoting out of context - the clickmaker. 03/12 Zappa, Nintendos förra generation sålde över 100 miljoner. Jag tror dom säljer på mer än bara hårdvaran. http://www.gamereactor.se/nyheter/116344/Wii+passerar+100+miljoner+s%E5lda+enheter/ 03/12
Skicka en rättelse