#S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl-utvecklarna gick i graven när de arbetade på uppföljaren till det postapokalyptiska fps-spelet. Det är förstås inte någon rolig historia, men en liten radioaktiv ljusglimt i sammanhanget är att många av människorna bakom spelet istället bildade studion #Vostok Games och började arbeta med en andlig uppföljare som kallas #Survarium.

Det finns dock några skillnader mellan spelen. Survarium är till exempel free-to-play och spelas i en slags mmo-miljö. Utvecklarna berättar mer om spelet i en videodagbok där de bland annat visar upp några av de blomstrande men ändå dystra miljöerna. Vi får också lära oss mer om spelets motor och hur de ska försöka få spelet att fungera fint även på sämre datorer som notebooks.

Vänta lite nu, vänta lite nu. Är det här ett MMO-spel, som endast är multiplayer och är skapad av ett gäng singleplayer-mästare? Eller har jag uppfattat allt helt fel? 29/12 Uppenbarligen så ska alpha-versionen av ett spel var helt optimerat och finputsat så att det ser helt release-färdigt ut. Logic. Wait, wait.. Varför War Z jämförelsen? Det var ju ett spel du köpte, det är inte ett f2p. 03/12 Ursäkta mitt ordval men det du skrev var väldigt efterblivet, utgår man efter din kommentar så har du inte följt detta spel alls utan bara börjat bry dig nu. Jag har följt det ett bra tag och och då säga att det är långt ifrån infestation som det bara... 03/12 Osäker på om du är seriös.. 03/12 Stalker serien dör men COD fortsätter pumpa ut samma spel år efter år då alla köper. Roligt att se samma mönster i allt i livet. Enda problemet är att jag tycker inte om COD och jag äger alla Stalker spel om ni förstår vad jag säger. 03/12 Av med fanboy-brillorna nu. Du snackar ju som att du får betalt av dem. Vi vet att det är en tidig alpha och att de inte gjort ett skit för att optimera. So what? Lite kritiskt tänkande måste du väl kunna åstadkomma själv. Hela konceptet luktar War Z... 03/12 OK jag kanske dömer ut det för hårt, får väl prova först. Men jag ser ändå inga fördelar med f2p. Jag har råd att köpa ett pc-spel och betalar hellre 400:- isåfall och får all content direkt. Kläder och skit kan de ju sälja ändå. 03/12 ... Du jämför ett f2p mobil-spel med ett f2p spel till PC? Wat. Det är inte ens i närheten av att vara samma sak. För det mesta så är det bara kosmetiska saker som du kan köpa. Eller låsa fram vapen med pengar istället för in-game currency. 03/12 Ja jag har dålig erfarenhet av dem men visst en dag kommer det kanske ett som är vettigt. Men det är upp till bevis. Det är ganska många gånger sonen har spelat på min telefon och kommit med den för det har ploppat upp en ruta där det står "köp energi,... 03/12 Spel som är f2p måste ju såklart vara helt värdelösa så varför ens ge dem en chans, när spel som du köper alltid är 10/10. Vänta lite.. 03/12
Skicka en rättelse