I somras släppte grafikkortstillverkaren #Nvidia sin Android-baserade maskin Nvidia Shield. Under det svarta skalet hittar vi en Tegra 4 quad core-processor, 4 GB RAM, 16 GB hårddiskutrymme och stöd för WiFi och BlueTooth. Förutom att köra Android-spel så kan man även streama pc-spel till apparaten.

Streamingtekniken dök upp i oktober men fungerade då bara i 720p. En ny uppdatering råder bot på lågupplösta bekymmer och ger Shield officiellt stöd för 1080p, vilket nyttjas i spel som #Assassin's Creed IV: Black Flag och #Battlefield 4. Maskinen har ännu inte lanserats utanför Nordamerika, där den just nu kostar 250 dollar om man köper den direkt från företaget.

Källa: IGN

Men nu är det ju så att jag sa "via" min laptop. :P Dvs "från" min hög prestanda desktop "via" min laptop till min TV. 03/12 Aldrig tänkt på flytta din laptop närmare? Tanken med en laptop är att man ska bära med sig den. 15m funkar perfekt med hdmi och handkontrollen är trådlös och funkar på 40m avstånd och genom 3 väggar och 1 våning. 03/12 Tror ärligt talat inte att 40 meter med HDMI och USB kablar fungerar något vidare. 03/12 Självfallet är funktionen huvudsakligen till för att användas med lämplig TV. Det är bara FZ som inte nämnde det i nyheten. 03/12 Vad förvirrade vissa här inne verkar... Skärmen är som @rosski nämnde en "5 inch 1280x720 (294 ppi) Multi-Touch Retinal Quality Display (http://shield.nvidia.com/specs-and-features/)", dvs inte 1080p. Och ingen mjukvara kan höja mängden pixlar på skärme... 03/12 Köp en xbox kontroll och en HDMI-sladd och det blir billigare, skönare, bättre och du slipper den lilla fördröjningen du får av streaming. 03/12 Varför inte bara koppla en sladd mellan? 03/12 Om nu bara Nvidia kunde tillåta streaming mellan Nvidia utrustade datorer också instället för bara till Shield. Särskilt då saker kan streamas avsevärt snabbare mellan datorer på ett gigabit nätverk. Skulle gärna streama mina värstingspel till TV'n via... 03/12 Vad spelar det för roll om antalet pixlar inte ens är i närheten? Uppskalning kallas det och det är exakt vad konsoler gör när de påstår att de kör i "1080p". 03/12 Då måste du ha en dålig dator. Shield kommer streama bilden från din dator till din tv. Det enda problemet blir att du får en fördröjning och möjligtvis jobbigt att hålla i en tung mobilenhet. 03/12
Skicka en rättelse