Vi kunde ana framgången redan när Playstation 4 släpptes i Nordamerika den 15 november, då över en miljon spelare köpte maskinen det första dygnet. Här i Europa lanserades maskinen i fredags förra veckan, och utan en förhandsbokning var det bara att knata hem tomhänt från spelbutiken. Kort därefter rapporterades att maskinen plockat hem försäljningsrekordet i Storbritannien med 185 000 sålda enheter. Och totalt sett har det gått riktigt bra för konsolen.

#Sony-chefen Andrew House bloggar att Playstation 4 har sålt 2,1 miljoner exemplar i de 32 länder där den lanserats . Och då har den inte lanserats i Japan än. Xbox One kan också presentera fina siffror med en miljon sålda exemplar det första dygnet. Wii U har sålt 4,1 miljoner enheter på ett år enligt Vgchartz.

Nedan hittar du länkarna som lär dig allt om Xbox One och Playstation 4.

RÄTTVIST,NU ÄR DET DIN TID SONY ATT FÅ FRAMGÅNG:up: 05/12 Ni vänder er till VGchartz som källa.. Verkligen? 04/12 Men nu handlar det om en produkt som antagligen på ett ungefär har samma ratio på sålda enheter per invånare och två länder med snarlik industriell utveckling, då spelar invånarantalet i högsta grad en central roll. 04/12 Det smått komiska är att Sverige är en av de största marknaderna för hårdvara. Varför tror du GTX Titan tex. lanserades i Sverige? Tillsammans med Norge så köper Svenskarna mer hårdvara per person än något annat land i Europa. Vi har helt enkelt en giga... 04/12 Sålde Playstation 4 så många enheter? Borde det inte vara, "Sony sålde 2,1 miljoner Playstation 4-enheter"? 03/12 Men inte till PS4:an. Oavsett hur imponerande PS3 Media Server var för 5-6 år sedan så är det verkligen en fattig ursäkt för streaming 2013. Jag vill se vad det är jag väljer och jag vill ha det kategoriserat; inte hålla på och fippla i massa mappar.... 03/12 Hur mycket jag än bara vill kasta mig över konsolen, så kommer jag troligtvis avvakta något år och sen köpa den. När den blivit patchad, och möjligen erhåller en större hårddisk. 03/12 Sålde den första på blocket. Min andra kom hem idag och kostar dryga 500 kr allt som allt ;) 03/12 Skaffa ps3 media server till datorn så kan du streama både Spotif och filmer från datorn till din ps3! 03/12 Hoppas du är ironisk. Japan har väl historiskt varit den absolut största marknaden sett till befolkning för Playstation. Det har sålts ca. hälften så många PS3 i Japan som i USA och då har Japan mindre än hälften av USA:s befolkning. Största marknaden... 03/12
Skicka en rättelse