Över 3 000 personer har fått tillgång till rent vatten för att du frossat i billiga spel.

När du köper spel genom Humble Bundle får du själv sätta priserna, och bestämma hur mycket av kakan som ska gå till utvecklarna, arrangörerna och en rad biståndsorganisationer. I ett nytt blogginlägg visar Humble Bundle att pengarna verkligen gör nytta och som exempel används Charity: Waters arbete i Etiopien.

Med pengarna från Humble Bundle Mojam, som resulterade i närmare 800 000 kronor till organisationen, kunde de borra två nya brunnar, restaurera en och upprätta tre stycken nya tappställen. Dessa resurser ser till att över 3 000 personer får tillgång till rent vatten varje dag. I augusti i år hade Humble Bundle samlat in över 129 miljoner kronor till välgörenhet.

Humble Bundle har blivit en instution för billiga spel på samma nivå som de regelbundna Steam-reorna. Det senaste året har vi kunnat frossa i billiga spel från såväl indiebolag till drakar såsom #Warner Games och #Electronic Arts. Just nu kan du bland annat sätta ett valfritt pris på bland annat #Natural Selection 2 samt svenskutvecklade #Sanctum 2 och #Magicka.

Rädda vargen? 09/12 Gissar på att hen syftar på det SD vill göra istället för att ta folk hit till Sverige. 09/12 Mycket donationer från spelvärlden överlag tycker jag fast ändå ser man aldrig något i vanliga tidningar då events som "AGDQ" vilket jag ser / donerar till varje år kör igång och drar in över en 1-2 miljoner till välgörenhet. Men händer nått dödsfall... 07/12 Och ifall du hade köpt något själv från Humble Bundle så hade du kanske uppmärksammat att pengarna varje gång sprids bland en massa välgörenhetsorganisationer. Ifall det är olika varje gång låter jag vara osagt, har bara handlat en gång än så länge, men... 07/12 Herregud vad trött jag är på foliehattar. 06/12 Ja för man kan ju verkligen bara sno 128 miljoner och komma undan med det. 06/12 Köper nästan alla humble bundles, vilket har resulterat i en enorm backlog som endast bearbetas på min android lur. Kan tipsa om Star Command för dom som inte testat det, sjukt välgjort android spel där man får jonglera en crew på ett rymdskepp samtidig... 06/12 Du har uppenbarligen ingen aning om hur mycket sådant som tv-spel kan hjälpa sjuka barn, gå och lär dig innan du uttalar dig för helvete. 06/12 Varför är det tydligt att någon "stulit" pengar? Det som står i nyheten är ett exempel på något som Humble Bundle sett till att kunna finansieras. Resterande 128 miljoner har fortfarande gått till välgörenhet, direktörerna i dessa organisationer vet jag... 06/12 De står ju ganska tydligt att the är 120k dollar som "charity:water" water spendera på detta. Sen finns de typ ett fler tal andra som inte nämns här. Som Tex Child’s Play Charity , American Red cross och EFF med flera. Samt om inte jag mins fel så är... 06/12
Skicka en rättelse