Jean-Normand Bucci är art technical director hos #Eidos Montreal och jobbar med det kommande spelet #Thief. Han har pratat teknik med DSO Gaming och har en del intressanta saker att säga:

– De nya konsolerna är väldigt kraftfulla. De kan göra mycket mer än vad konsolspelare är vana vid. Klyftan mellan pc och konsoler har minskat kraftigt. De nya konsolerna och high end-datorer erbjuder bättre bilduppdatering, högre upplösning och många nya möjligheter samt stöd för DirectX 11.

Att de nya konsolerna är prestandamässigt bättre än de förra vet vi förstås redan, men han förklarar vidare vad man kan göra med den nya tekniken och specifikt vad det innebär för Thief. Den senaste PhysX-versionen är på plats trots att spelet inte förlitar sig särskilt mycket på förstörbara miljöer. Något som är desto viktigare är det dynamiska ljuset där huvudpersonen Garrett får passa sig för att kasta skuggor som vakter och annat slödder noterar.

Bucci betonar att även om olika effekter ser snyggare ut på pc, Xbox One och Playstation 4 så kommer spelet fortfarande fungera lika bra på förra generationens konsoler. Läs hela intervjun för fler tekniska detaljer kring Thief.

"Spelbart" ja. Xbox360 är fortfarande "spelbar" den också. Hade själv ett 8800GTS 512mb och visst gick det väl spela, men vi snackar framedrops här och där och low på alla spel. CoD gick bra men det är ju väldigt väloptimerade spel. Har nu en Phenom X6... 08/12 http://www.inet.se/kategori/796/speldator-inet 08/12 Har man 15K att spendera på datorn så gör man det. Steam Machine har ju sin värstingmodell med i7, gtx780, 16gb ram o.s.v. Sen har de också valet att köpa budgetvarianten med AMD FX, R9 270 vilket redan där är i ungefär samma prisklass som Xbone men utk... 08/12 Som jag tidigare nämnde, exakt var gränsen går mellan mid range och high end kan variera något beroende på vem du frågar. Det är alltid dom sista procenten av prestanda som kostar mest och när kostnaden blir för hög i förhållande till vinsten så slår... 08/12 Beror på. Köper man delar till datorn begagnad så kan det i många fall bli extremt billigt. Jag tycker det är en stor fördel att man kan senare uppgradera o köra ens favoritlir i mycket högre detalj än man hade tidigare. Med konsol så blir man alltid... 08/12 Finns möjlighet att byta in gamla spel när man köper ett nytt :) Och är man smart väntar man någon månad så har priset sjunkit 08/12 lira man på pc finns bara ett alternativ maxa...= kosta. precis det som är gött med konsol...man behöver inte fundera på de (eftersom möjligheten ej finns) :) gött o lägga pengarna på annat.. typ mer häftiga kapitalvaror. 08/12 Umh, ändå sedan konsolerna har dominerat spelutvecklarnas fokus så har det inte funnits massiva behov av ständiga uppgraderingar. (förutsatt att du inte kör med ultra-högra upplösningar) Jag känner folk som fortfarande kör med Intel e6600 CPU (dock över... 07/12 klart du ej behöver lägga 11 000 för en highend du behöver inte ens ha en highend för att krossa ps4 eller Xbox prestnada heller för den delen. grejjen är den spelen till ps4 och Xbox är även dyrare än till pc. så i längden så får du tillbaka dessa peng... 07/12 Maxar 720p? Var har du hört det? PS4 kör BF4 i 900p i 60FPS, och det är knappast en titel som är det minsta väloptimerad för den konsollen. Vänta tills de exklusiva, väloptimerade spelen kommer. Moderkort + RAM + CPU kan man ju köpa riktigt budget-grejo... 07/12
Skicka en rättelse