Det finns ingen hejd på den omväxling som veckans spel bjuder på.

Julen är inte bara glädjens, gemenskapens och de hårda spelpaketens högtid. Det är också traditionernas högtid. Därför blev det många förvånande miner när årets julkalender varken innehöll Darth Vader, julsånger eller gamer-evangeliet.

Men julen på FZ är inte inställd för det. Den är bara ersatt av tävlingar i stora lass. Just nu kan du till exempel vinna Saints Row IV på pc och en tjusig PS Vita. Och vem vet, en vacker dag är kanske Ångestmannen, objektiva recensioner och alla våra andra vänner tillbaka. På julen är ju allt möjligt.

Veckans spel visar också prov på oändliga möjligheter. Här ryms allt från bedårande djurungar, snabba bilar och äventyr som du formar med dina egna ord.

Fredrik Eriksson,
Skribent


Battlefield 4: China Rising

"Det går heller inte att ignorera det som sker utanför skärmkriget, trots att de två datorer vi testat #Battlefield 4 på sluppit många problem. Majoriteten har dessutom eliminerats med en drivrutinsuppdatering eller två. I recensionen som publicerades för några veckor sedan skrev jag att #Dice står inför ett vägskäl och det är sant även nu. Spelarnas tålamod börjar ta slut och om de på allvar ska utmana konkurrenterna får vi hoppas att åtgärderna ger en lugn jul. Battlefields viktigaste strid utspelar sig varken på Shanghais gator eller Kinas landbygg – den härjar på på kodavdelningen på Dice." Läs hela recensionen

Carl Johansson-Sundelius
[score=3;l]


Gran Turismo 6

"Men när du köpt upp dig på en bil med lite jävlaranamma under huven vaknar endorfinerna till liv. Min BMW M5 sträcker ut på Monza och jag glömmer våndan av att ha stoppat 116 000 surt förvärvade credits i bilhandlarens näve utan att få provköra. På Brands Hatch suger det bayerska ingenjörsunderverket sakta i sig plats efter plats; jag jagar ledaren i två varv och går förbi i en av de bortre högfartskurvorna halvvarvet före målgång. Och jag firar triumfen med att senbromsa mig ut i gruset i absolut sista kurvan. Bronsplats för mig och min besvikna BMW, men seger för #Gran Turismo 6: såna här resor hade inte varit möjliga utan fantastiska kontroller."
Läs hela recensionen

Tomas Andersson
[score=4;l]


Assassin's Creed Pirates

"Det ska sägas, i för stora lass blir #Pirates rätt enahanda. Essen i rockärmen är få och även om det är kul att pynta piratskeppet med olika perks faller de på att det från början inte är särskilt utmanande. Men trumfkortet är den polerade ytan och den känsla av äventyrligt sjöröveri som spelet lyckas ingjuta. Alonzos berättelse är en jag vill följa från start till mål. Döm då av min besvikelse när jag till sist får meddelandet att äventyret fortsätter i och med nästa uppdatering. Jag kanske är gammalmodig, men i min värld ska en berättelse ha en början och ett slut." Läs hela recensionen

Fredrik Eriksson
[score=3;l]


Zoo Tycoon

"#zoo-tycoon-2001|"Zoo Tycoon" saknar det genrespecifika djupet med allt vad det innebär av intensivt menypill och viktiga beslut att fatta. Man behöver sällan ägna sig åt något annat än vad de många sidouppdragen säger åt en att göra, och behöver inte ha någon vidare framförhållning när man bygger sin park. Zoo Tycoon blir därför en hyfsat lättuggad anrättning som lämpar sig bättre för ivriga nybörjaren än ärrade veteraner – med bedårande mys för de tillfällen då man vill ha en tillbakalutad upplevelse snarare än en rejäl simulering." Läs hela recensionen

Mattias Frost
[score=3;l]


Contrast

"Det finns stunder när ljuset överglänser de mörka besvikelserna, när storyn och spelet plötsligt går in i varandra. När jag använder väldiga skuggor av Kat och Johnny som plattformar anar jag genialitet. Jag hoppar från Kats stilettklack, upp på hennes cigarett, vidare till hennes huvud och över till Johnnys hand, som sträcker sig efter Kat. Jag dröjer mig kvar på hans fedora och lyssnar på deras samtal, som förs i en alltmer molande desperation. Tyvärr är detaljer flyktiga och helhetsbilden av #Contrast konstant. Och den, tvingas jag inse, är en karusell av trasiga drömmar."
Läs hela recensionen

Fredrik Eriksson
[score=2;l]


Scribblenauts Unlimited

"Även om spelet är en bottenlös brunn av kreativitet behöver jag aldrig gräva särskilt djupt. Det gör att jag nästan alltid har roligt, men nästan aldrig tvingas hitta det mest vansinniga inom mig. Och det vill jag. Jag vill att #Scribblenauts Unlimited sätter mig i skiten, att det på riktigt är kolosalt svårt att rädda sjukhuset från zombieinvasionen och den knarrande herrgården från gastarna. Men så är det inte, och därför upplever jag äventyret ömsom med ett leende, ömsom med en axelryckning."
Läs hela recensionen

Fredrik Eriksson
[score=3;l]

Skicka en rättelse